22.2 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Οι παίκτες δείχνουν για μια ακόμα φορά το δρόμο

Το βάθρο του νικητή στον αυριανό τελικό χωράει μόνο έναν, όμως ήδη - για μια ακόμα φορά - οι παίκτες των δύο αιωνίων δίνουν το παράδειγμα προς όλους. Στον κόσμο (κυρίως), τους προέδρους, αλλά και στον κάθε ένα που μπορεί να βλέπει διαφορετικά από τη δική του σκοπιά φανατισμού αυτόν τον τελικό των τελικών.

Για 40 λεπτά θα είναι αντίπαλοι και θα τα δώσουν όλα για την ομάδα τους, αλλά μετά θα βρεθούν σαν καλοί φίλοι να τα πουν. Ο αμοιβαίος σεβασμός έχει κερδηθεί εδώ και χρόνια και οι παίκτες αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα εδώ και χρόνια (πάντα υπάρχουν βέβαια οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα).

Πολύς λόγος έγινε για το τι είπε ο Βασίλης Σπανούλης στον Τζέιμς Γκίστ εκεί που αλλάξανε κάποιες κουβέντες σε ένα σημείο του 4ου τελικού. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κατηγορήθηκε ότι έκανε και ρατσιστική επίθεση στον Αμερικανό άσο του Παναθηναϊκού αν και από την αντίδραση του Γκίστ δεν φαινόταν κάτι τέτοιο.

Ο παίκτης του Τριφυλλιού που έτσι και αλλιώς μετά τον αγώνα είπε ότι δεν έγινε το παραμικρό μεταξύ τους, προχώρησε την επόμενη μέρα σε μια ακόμα μεγαλύτερη κίνηση. Κάνοντας like στο Instagram της Ευρωλίγκας, η οποία είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του Βασίλη Σπανούλη, γράφοντας κάτω από τη φωτό, στη λεζάντα, τη λέξη "Σεβασμός".

Θυμίζουμε - για όσους έχουν κοντή μνήμη - ότι λίγες μέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τζέιμς Γκίστ στη Μαδρίτη, στον αγώνα με την Ρεάλ, είχαμε ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Εκεί ο Βασίλης Σπανούλης πήγε στον πάγκο των Πρασίνων, αγκάλιασε τον παίκτη που συνήθως τον εξουδετέρωνε (με τη βοήθεια του Λάσμε) και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση σε ένα τρομερό στιγμιότυπο.

Οι παίκτες έχουν δείξει εδώ και χρόνια το δρόμο, απλά κάποιοι επιμένουν να μην τον βλέπουν και να μην τον ακολουθούν. Κακό του κεφαλιού τους. 

 

 

respect. ??

A post shared by Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague) on



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ