14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι πέντε καλύτεροι στο Champions League (vids+pics)

Ο Ντι Τζέι Κένεντι (Καρσίγιακα), ο Τζαμάλ Σούλερ (Ναντέρ), ο Ρίκι Πόλντινγκ (Όλντενμπουργκ), ο Μάικ Τομπέι (Τενερίφη) και ο Εντγκάρας Ζελιόνις (Νεπτούνας) συγκροτούν την καλύτερη πεντάδα της 9ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Οι πέντε τους θέτουν πλέον υποψηφιότητα και για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

Ντι Τζέι Κένεντι: Ασταμάτητος ο 28άχρονος γκαρντ, στη νίκη του συγκροτήματος της Σμύρνης επί της Γιουβέντους στη Λιθουανία είχε 27π., εννέα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, δύο κλεψίματα κι ένα κόψιμο, συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης της FIBA.

Ρίκι Πόλντινγκ: Τι κι αν έχει φθάσει αισίως τα 37, ο φόργουορντ της γερμανικής ομάδας παίζει… χωρίς αντίπαλο. Κόντρα στη Σάσαρι είχε 9/12 σουτ εντός παιδιάς και συνολικά 25 πόντους, με αποτέλεσμα να οδηγήσει την ομάδα του στην εντός έδρας νίκη και τον εαυτό του στους 28 βαθμούς, κερδίζοντας θέση στην κορυφαία πεντάδα του διημέρου (19-20/12).

Τζαμάλ Σούλερ: Με 23π. και εννέα ασίστ συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη της Ναντέρ επί της Αβελίνο στο «G. Del Mauro», η οποία κρίθηκε στη δεύτερη παράταση. O 31χρονος γκαρντ βαθμολογήθηκε με 26, προσθέτοντας ακόμα μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και ανεβάζοντας τους φετινούς μέσους όρους του στο φετινό BCL σε 17,3π. και 5,3 ασίστ.

Μάικ Τομπέι: Ο 23χρονος σέντερ είναι ρούκι, αλλά δεν… μασάει. Με 13π., εφτά ριμπάουντ και 29 βαθμούς οδήγησε την Τενερίφη σε θρίαμβο απέναντι στη Λούντβιγκσμπουργκ, εξασφαλίζοντας τη θέση του στους πέντε κορυφαίους της ένατης «στροφής» του Basketball Champions League.

Εντγκάρας Ζελιόνις: Ο 28άχρονος σέντερ της Νεπτούνας Κλαϊπέντα τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, τη Βέντσπιλς, και τελείωσε με 19π., εφτά ριμπάουντ, δύο κοψίματα κι ένα κλέψιμο, με αποτέλεσμα να βαθμολογηθεί με 28. «Κάθε φορά που τίθεσαι αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα σου θέλεις να της δείξεις πως έκανε πολύ άσχημα που σε άφησε να φύγεις. Πέρασα ένα χρόνο εδώ, οπότε ήταν κάπως σαν να παίζω στο σπίτι μου», παραδέχθηκε αναφορικά με την επιστροφή του στο «Olympic Center Ventspils».

Και μην ξεχνάτε πως το basketa.gr στο πλαίσιο της συνεργασίας του  με το BCL μπορεί να σας στείλει στο Final Four της διοργάνωσης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ