21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι ομάδες του Champions League που… φλερτάρουν με το Europe Cup

Μια... ξεχασμένη από πολλούς σύνδεση, μεταξύ των δύο διοργανώσεων της FIBA, του "λουσάτου" Champions League και του πιο... ταπεινού Europe Cup, έρχεται σταδιακά στο προσκήνιο, με δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της φάσης που "τρέχει" και στις δύο διοργανώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΤΑΣ

Όπως είναι γνωστό οι 4 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο περνάνε στην φάση των 16 του BCL ενώ οι επόμενες δύο (5η και 6η) συνεχίζουν στην Ευρώπη μέσω της 2ης διοργάνωσης της FIBA.

Οι Σαλόν, Εστουντιάντες, ΑΕΚ και Στρασβούργο έχουν ήδη αρνηθεί αυτό το δικαίωμα στην... απευκτέα περίπτωση που θα τους  προκύψει και οι θέσεις τους θα καλυφθούν από τις καλύτερες τρίτες ομάδες από τον 2ο γύρο του FIBA ​​Europe Cup.

Ας δούμε όμως, αναλυτικά τι μπορεί να γίνει από το BCL.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

 

Μονακό, Καρσίγιακα , Όλντενμπουργκ και Μούρθια έχουν ήδη προκριθεί στα play off , αλλά η ευρωπαϊκή συνέχεια στο Europe Cup είναι ανοιχτή

Η 5η Σάσαρι (5-7) έχει το πάνω χέρι ωστόσο Χολόν, Ενισέι και Γιουβέντους έχουν πιθανότητες για μια θέση. Οι Ιταλοί μένουν έξω αν χάσουν και τα δύο εναπομείναντα μάτς ενώ 2 από τις άλλες ομάδες κάνουν 2 νίκες μειονεκτώντας παράλληλα και στις ισοβαθμίες.

Η λογική λέει ότι οι Χολόν, Ενισέι και Γιουβέντους που βρίσκονται στο 3-9 θα δώσουν μάχη για την 6η θέση. Οι Ισραηλινοί διατηρούν το πλεονέκτημα.

 

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

 

Η κάτοχος του τίτλου Τενερίφη καθώς και η Λουντιβχσμπούργκ έχουν καθαρίσει την πρόκριση, ενώ η Κάπο Ντ’ Ορλάντο θα μείνει τελευταία.

Η Νεπτούνας (7-5) αν και δεν έχει τσεκάρει ακόμα το εισιτήριο λογικά θα συνεχίσει στην διοργάνωση.

Το μόνο απειλητικό σενάριο για τους Λιθουανούς είναι η ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ και την Σαλόν μόνο εάν χάσουν στη Θεσσαλονίκη με 15 ή και περισσότερους.

Από κει και πέρα ΠΑΟΚ, Βέντσπιλς, Σαλόν που είναι στο 5-7 αλλά και η Γκαζιαντέπ στο 4-8 μπλέκονται κυρίως στα σενάρια.


Οι αγώνες μεταξύ ΠΑΟΚ-Βέντσπιλς καθώς και Σαλόν-Γκαζιαντέπ για την τελευταία αγωνιστική θα καθορίσουν την εικόνα του ομίλου.


Ωστόσο, οι ομάδες θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν πλεονέκτημα από αυτή την βδομάδα με τους Λετονούς να υποδέχονται την Τρίτη την ουραγό Κάπο Ντ’ Ορλάντο. Την Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Νεπτούνας, η Σαλόν θα ταξιδέψει στην Τενερίφη και η Γκαζιαντέπ θα αντιμετωπίσει την Λούντβιχσμπουργκ.

Εκ των τεσσάρων μια ομάδα θα συνεχίσει στο Champions League και δύο στο Europe Cup.

 

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Στον όμιλο της ΑΕΚ , οι Μπάνβιτ και Ρόζα Ράντομ παίζουν χωρίς άγχος για διαφορετικούς λόγους.

Για τα υπόλοιπα τρεις θέσεις παλεύουν πέντε ομάδες. Εστουντιάντες, Μπαϊρόιτ, Στρασβούργο, Βενέτσια (7-5) αλλά και η ΑΕΚ (6-6).

Με τις ομάδες να παίζουν και μεταξύ τους αυτή την αγωνιστική είναι δύσκολο να γίνει εκτίμηση της κατάστασης αφού τα σενάρια είναι πολλά.

Στο κόλπο του Europe Cup και η Ολίμπια Λουμπλίανας αν κερδίσει με περισσότερους από 19 πόντους την ΑΕΚ και πάρει και το παιχνίδι με την Ρόζα Ράντομ και φυσικά η ελληνική ομάδα ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από την Μπαϊρόιτ.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή Εστουντιάντες , Στρασβούργο και ΑΕΚ επέλεξαν να μην συμμετέχουν στην φάση των 16 του FIBA Europe Cup αν κάτι τέτοιο συμβεί.

 

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Στον όμιλο που συμμετέχει ο Άρης , τρεις ομάδες έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στην επόμενη φάση( Μπεσίκτας, Ναντέρ και Νίμπουργκ).

Ζιελόνα Γκόρα, Αβελίνο και Οστάνδη που έχουν πέντε νίκες έχουν το προβάδισμα έναντι Βόννης και Άρη που έχουν τέσσερις.

Όπως και στον 3ο έτσι και εδώ δεν είναι εύκολα για συμπεράσματα. Οι Πολωνοί έχουν μεν τις ισοβαθμίες με Αβελίνο, Οστάνδη ωστόσο έχουν μπροστά τους δύσκολες αναμετρήσεις ενώ χάνουν σε τυχόν ισοβαθμίες με Βόννη και Άρη.

Οι Ιταλοί είναι σε καλύτερη θέση λόγω προγράμματος ενώ και ο Άρης με νίκες είναι τουλάχιστον στο Europe Cup με πολλά σενάρια πρόκρισης και στο Champions League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ