19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι ομάδες του ΝΒΑ που απέρριψε ο Σιζέφσκι

Πολλοί προπονητές με λαμπρή καριέρα στο κολεγιακό πρωτάθλημα υπέκυψαν κάποια στιγμή στον πειρασμό να δοκιμάσουν την τύχη τους κοουτσάροντας επαγγελματίες παίκτες στο ΝΒΑ. Λάρι Μπράουν, Ρικ Πιτίνο, Τζον Καλιπάρι και αρκετοί άλλοι τόλμησαν να κάνουν αυτό το βήμα, υπήρξαν όμως και κάποιοι που δεν το επιχείρησαν ποτέ.

Όπως ο Μάικ Σιζέφσκι.

Είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του NCAA, ένας άνθρωπος που με το Ντιουκ έχει κερδίσει τίτλους, έχει παίξει σε φάιναλ φορ κι έχει αναδείξει πολλούς αθλητές κορυφαίου επιπέδου. Όμως δεν δοκίμασε ποτέ να κοουτσάρει στο ΝΒΑ. Όχι ότι δεν είχε προτάσεις.

Ο ίδιος παραδέχθηκε μιλώντας σε εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού της Φιλαδέλφεια πως στις αρχές της δεκαετίας του 2000 οι Σίξερς τον πλησίασαν για να γίνει ο προπονητής του Άλεν Άιβερσον και της ομάδας του. Τζένεραλ μάνατζερ των Σίξερς τότε ήταν ο Μπίλι Κινγκ, ο οποίος είχε παίξει παλιότερα στο Ντιουκ υπό της οδηγίες του "Κόουτς Κ", οπότε ήταν εύκολο να γίνει η προσέγγιση. Αλλά...

"Δεν με ενδιέφερε να κάνω κάτι τέτοιο εκείνη την εποχή. Αγαπώ το Ντιουκ, αγαπώ το κολεγιακό μπάσκετ. Μου αρέσει να δουλεύω στο περιβάλλον ενός πανεπιστημίου. Σε περιβάλλουν εκεί σπουδαίοι άνθρωποι, όχι μόνο από το χώρο του αθλητισμού. Κι έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αγνός χώρος", είπε ο Σιζέφσκι, ο οποίος παραδέχθηκε ότι σε άλλες δύο περιπτώσεις είχε βρεθεί κοντά στο να πάει στο ΝΒΑ:

"Πραγματικό ενδιαφέρον είχα δείξει σε δύο άλλες περιπτώσεις. Το 1990, όταν ο Ντέιβ Γκάβιτ ανέλαβε τους Μπόστον Σέλτικς, είχα περάσει από συνέντευξη γι' αυτούς. Και το 2005 μίλησα με τους Λέικερς. Αλλά τελικά δεν έκανα αυτό το βήμα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ