14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι οικοδέσποινες της Ευρωλίγκας Γυναικών

Η Ευρωλίγκα Γυναικών μπαίνει κι αυτή στην τελική ευθεία για το δικό της τζάμπολ. Ένα σημαντικό βήμα έγινε με την ανακοίνωση από τη Διεθνή Ομοσπονδία των πόλεων που θα φιλοξενήσουν τις "φούσκες" (hubs) που θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Μετά από διαρκείς επαφές και συνομιλίες, η Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και η Σοπρόν στην Ουγγαρία είναι οι πρώτες δύο πόλεις που επίσημα θα είναι οι οικοδέσποινες δύο ξεχωριστών hubs και θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Β’ και του Δ’ γκρουπ αντίστοιχα τον Νοέμβριο. 

Δεκτές έχουν γίνει και οι αιτήσεις της Χιρόνα και της ACS Sepsi SIC για να διοργανώσουν τους αγώνες του Γ’ Ομίλου, αλλά απομένει το τελικό αποτέλεσμα του προκριματικού αγώνα play in μεταξύ των δύο ομάδων για να καθοριστεί ποια ομάδα θα φιλοξενήσει τελικά το τουρνουά.  

Η πόλη που θα φιλοξενήσει το Α’ Γκρουπ θα καθοριστεί αργότερα. 

Μετά τις αλλαγές που έγιναν στο format που επικυρώθηκε από τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της FIBA τον Σεπτέμβριο, οι ομάδες κάθε γκρουπ θα συγκεντρωθούν σε hubs δύο φορές στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. 

Το πρώτο από τα δύο Hubs θα διεξαχθεί από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί από τις 17 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου. Στην πορεία θα ανακοινωθούν και οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα Hubs, του Ιανουαρίου. 

Όπως τονίζει η FIBA "προκειμένου να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των μελών των αποστολών, αλλά και των διαιτητών και προκειμένου να διοργανωθεί το τουρνουά σε υψηλά στάνταρντς, όλες οι υπόλοιπες φάσεις της διοργάνωσης, όπως τα προκριματικά και τα προημιτελικά, θα διεξαχθούν με τον ίδιο τρόπο".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ