17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι «νυχτερίδες» ξεζούμισαν τη Ζενίτ και πέταξαν!

Η Βαλένθια ξύπνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο και με έναν καταιγισμό πόντων στην επίθεση (34π.) πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Ζενίτ με 94-90 στις λεπτομέρειες και ανέβηκε στο 3-6. Από την άλλη οι Ρώσοι που πλήρωσαν την αδιάφορη άμυνά τους στο τέλος έπεσαν στο 2-7 και πλέον αναζητούν ένα θαύμα για την είσοδό τους στην τελική οκτάδα. Κορυφαίος για τους νικητές ο Αλμπέρτο Αλμπάδε με 18 πόντους (4/6τρ.) ενώ από τους φιλοξενουμένους ξεχώρισαν οι Τόμας και Ρένφρο με 18 πόντους έκαστος.

Πλέον αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη των «νυχτερίδων» και η τρίτη στα τελευταία τέσσερα ματς και δείχνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες που τους αναλογούν για μια θέση στα πλέι οφ. Από την άλλη η ομάδα του Χουάν Πλάθα μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες χάνοντας για ακόμη ένα ματς στην... φάση.

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νευρικές στον αγώνα και στα πρώτα λεπτά οι λάθος επιλογές στην επίθεση και η αστοχία δεν τους επέτρεπαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Ο Ντούμπλιεβιτς με προσωπικούς πόντους ξεμπλόκαρε τους γηπεδούχους (7-5) αλλά στη συνέχεια η Ζενίτ βρήκε λύσεις από τους Τόμας και Τρούσκιν ο οποίος με τρίποντο στην εκπνοή έκλεισε το δεκάλεπτο υπέρ της ομάδας του με 16-15.

Στη δεύτερη περίοδο μπήκαν αρκετά πιο ζωηρές και με βομβαρδισμό έξω από τη γραμμή του τριπόντου εκτόξευσαν το σκορ στα πρώτα λεπτά (27-27) με τον Αμπάλδε να αναλαμβάνει δράση από την πλευρά της Βαλένθια και από την άλλη πλευρά ο Τόμας και ο Τρούσκιν. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Αμπρομάιτις και σημειώνοντας πέντε προσωπικούς πόντους έδωσε το προβάδισμα στη Ζενίτ με τη λήξη του ημιχρόνου (38-33).

Η Ζενίτ μπήκε με πατημένο το γκάζι στο δεύτερο μέρος και προσπάθησε να χτίσει μια διαφορά με μπροστάρη τον Χόλινς (47-39). Με όμορφη κυκλοφορία της μπάλας και εκτελεστή τον Τόμας, η Ζενίτ έφτασε σε διψήφια διαφορά (57-46). Εν τέλει έκανε την προσπάθεια η Βαλένθια με τον Βίβες να μαζέψει τη διαφορά στέλνοντας το σκορ στο 63-57.

Οι γηπεδούχοι δεν ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν και με ένα επιθετικό κρεσέντο του Κόλομ αλλά και την βοήθεια του Λαμπεϊρί η Βαλένθια πέρασαν μπροστά μετά από αρκετή ώρα (74-71). Το παιχνίδι είχε ανάψει για τα καλά με τα τρίποντα να διαδέχονται το ένα το άλλο και ένα λεπτό πριν το τέλος η Ζενίτ βρισκόταν μπροστά (86-85). Στο τέλος μίλησε η ψυχραιμία των γηπεδούχων και οι βολές του Λόιντ (94-90).

Η ΕΠΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ:  Ο Ουίλ Τόμας επέστρεψε στον τόπο που μεγαλούργησε την προηγούμενη τριετία όπου κατέκτησε με τη Βαλένθια τον τίτλο του Eurocup ως MVP των τελικών. Πλέον αγωνίζεται με τη φανέλα της Ζενίτ και βάζοντας στην άκρη τους συναισθηματισμούς λίγο έλειψε να πληγώσει την πρώην ομάδα του, καθώς ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ρώσων μαζί με τον Ρένφρο με 17 πόντους και 3/5 τρίποντα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το παιχνίδι κρίθηκε πραγματικά στην κόψη του ξυραφιού με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Ουσιαστικά αυτό που έκρινε το ματς ήταν τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (16/29) και το καλύτερο ποσοστό των γηπεδούχων (55,2%) έναντι των 14/31 τριπόντων της Ζενίτ και το 45.2% όπου σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να της έδινε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 33-38, 57-63, 94-90

Δείτε ΕΔΩ την στατιστική του αγώνα

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ