19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Α2 : Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βρίσκεται στην 12η αγωνιστική του, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Θωμάς Νίκου (Ψυχικό)

Τα λόγια έχουν αρχίσει να στερεύουν για τον άνθρωπο «ορχήστρα» του Ψυχικού. Ο πολύπειρος γκαρντ ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι απολαυστικός, κατευθύνοντας μαεστρικά την ομάδα του στη νίκη επί της Καρδίτσας. Συνολικά είχε 22 πόντους με 1/1 βολές, 8/12 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο και 5 λάθη σε λίγο περισσότερο από 38 λεπτά συμμετοχής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Νίκου έχει σχεδόν τις διπλάσιες ασίστ από τον δεύτερο, μοιράζοντας 9,5 τελικές πάσες ανά παιχνίδι.

2.Βαγγέλης Τζόλος (Δόξα Λευκάδας)

Με όποιον δάσκαλο καθίσεις. Αυτό θα πρέπει να είναι το μότο που ακολουθεί ο Βαγγέλης Τζόλος, ο οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι μπήκε στα παπούτσια του Νίκου Λιακόπουλου, βγάζοντας με επιτυχία την αποστολή του εις πέρας. Ο 26χρονος γκαρντ στην σπουδαία νίκη της ομάδας του επί του Αρκαδικού είχε 18 πόντους με 3/4 βολές, 3/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 13 ασίστ , 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

3.Κικι Κλάρκ (Περιστέρι)

Ο 32χρονος Αμερικάνος συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να δηλώνει παρών σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια του Περιστερίου. Έτσι, έδωσε μια ακόμη παράσταση, και με το κλειστό του Χολαργού έδειξε τις σπουδαίες ικανότητες του και στο Ιβανώφειο όπου απέναντι στον Ηρακλή σκόραρε 26 πόντους με 5/5 βολές, 7/13 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, βοηθώντας την ομάδα του φτάσει στο 12/12 στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών.

4.Νέστορας Κόμματος (Ερμής Αγιάς)

Σαράντα ετών και 40 λεπτά συμμετοχής για τον Νέστορα Κόμματο, ο οποίος συνεχίζει να οδηγεί την Θεσσαλική ομάδα σε μια λαμπρή πορεία στην πρώτη της σεζόν στην Α2. Και τι δεν έκανε στο «Π.Σαλπέας» ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ, καταθέτοντας για μια ακόμη φορά τα διαπιστευτήρια του στο παρκέ. Συνολικά έφτασε double-double έχοντας 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

5.Τάσος Χαρισμίδης (Καστοριά)

Το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της Καστοριάς πραγματοποίησε ο έμπειρος σέντερ, βοηθώντας τους «γουναράδες» να φτάσουν σε μια ιστορική νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών. Ο36χρονος σέντερ είχε 18 πόντους με 9/11 δίποντα, 4 ριμπάουντ και 0.902 στο σύστημα αξιολόγησης, αποτελώντας άλυτο γρίφο για την ομάδα του Δημήτρη Παπαδόπουλου μέσα στην ρακέτα.

Προπονητής

Γιάννης Γιαννόπουλος (Δούκας)

Το καλύτερο δώρο πήρε την ημέρα της ονομαστικής του εορτής ο Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος οδήγησε τον Δούκα στην πρώτη του νίκη στην έδρα του, και στην δεύτερη στο πρωτάθλημα, στο παιχνίδι που δικαίως άπαντες στο Μαρούσι αποκαλούσαν τελικό των τελικών. Η ομάδα του επικράτησε της ΑΕΛ με 81-75, και μπήκε για τα καλά στην μάχη της αποφυγής των δυο τελευταίων θέσεων που οδηγούν την Β' Εθνική.

photo credit : .eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ