22.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Οι κορυφαίοι της 22ης αγωνιστικής

Η 22η αγωνιστική έλαβε τέλος και το basketa.gr σας παρουσιάζει τους κορυφαίους της!

Ο Ηρακλής χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης για να φύγει νικητής από το Ψυχικό, το αυτό και για τον Αμύντα ενώ στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Δούκας βρέθηκε ακόμα και στο +19 του Αίολου πριν τον κερδίσει με 12 πόντους διαφορά. Ποιοι όμως ήταν αυτοί που ξεχώρισαν; 

Point Guard:Θέμης Κουπίδης: Το Ηράκλειο παλεύει να σωθεί, έστω και μέσα από την διαδικασία των play out και στο Παγκράτι κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του διπλό. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία έπαιξει ο Θέμης Κουπίδης με τον 33χρονο γκαρντ να έχει 21 πόντους (3/4 β., 3/7 διπ.,4/12 τριπ.) καθώς επίσης τέσσερα ριμπαόυντ και τρεις ασίστ, ενώ στα... γεράματα έπαιξε μέχρι και πόιντ γκαρντ λόγω λειψανδρίας που υπήρχε στην ομάδα.

Shooting Guard: Γιάννης Γκαγκαλούδης: Η λέξη “φαίνομενο” μάλλον δεν φτάνει για να περιγράψει αυτά που κάνει εντός παρκέ ο “Γκάγκα”. Στα 39 του χρόνια, οδηγεί τον Ηρακλή προς την επιστροφή του στην Basket League και επειδή είναι ο ηγέτης του, θέλει να έχει πάντα την μπάλα όταν αυτή “καίει”. Έτσι και στο ματς με το Ψυχικό, έβαλε γκολ-φάουλ και έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου με δικό του τρίποντο χάρισε στον “Γηραιό” την 19η νίκη του. Πριν τους πανηγυρισμούς, φρόντισε να γράψει στην στατιστική του 24 πόντους (5/5β., 5/17 διπ., 3/6 τριπ.), 11 ασίστ και τρία κλεψίματα. 

Small Forward: Σωτήρης Μπιλλής: Ο Πανιώνιος ήθελε να επιστρέψει στις επιτυχίες με το ματς με την ΑΕΛ να δίνει παράλληλα στον Νίκο Οικονόμου την ευκαιρία να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες και να δώσει ευκαιρίες σε κάποιους άλλους. Ο Σωτήρης Μπιλλής έμεινε για 26 λεπτά στο παρκέ και αποχώρησε από αυτό με 16 πόντους (2/2 β., 1/1 διπ., 4/5 τριπ.) , τέσσερα ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο. 

Power Forward: Γιάννης Μολφέτας: Δεν ήταν διψήφιος σε πόντους αλλά αυτός που βοήθησε τον Δούκα να ξεφύγει του Αίολου πριν πανηγυρίσει την 19η νίκη του. Ο Πατρινός forward πάτησε παρκέ για πρώτη φορά στο 11ο λεπτό και μέσα σε πέντε λεπτά είχε σημειώσει εννέα πόντους  δίχως να χάσει σουτ (3/3 διπ., 1/1 τριπ.) με το tendex του να γράφει στο πρώτο ημίχρονο 1.661. Είχε επίσης πέντε ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο. 

Center: Κώστας Μαχαίρας: Μαζί με τον Λάανε οδήγησαν τον Εθνικό σε μία σημαντική νίκη. Ο θηριώδης σέντερ δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από τους ψηλούς των Μαχητών κι αυτό αποτυπώνεται στην στατιστική του. Αλάνθαστος στα σουτ δύο πόντων, είχε 17 πόντους (5/7 β., 6/6 διπ.), οκτώ ριμπάουντ, πέντε ασίστ και μία τάπα. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ