14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι «κοντοί» με τα πράσινα του Παναθηναϊκού

Τα κλισέ του τύπου «το μπάσκετ είναι για τους ψηλούς» θεωρούνται πια παρωχημένα. Ούτε ο πόιντ γκαρντ πρέπει να είναι 1.80-1.85, ούτε όμως και ο σέντερ πρέπει απαραιτήτως να ξεπερνά τα 2.10. Οι εποχές άλλαξαν και τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Είσαι καλός; Παίζεις! Κοντός ή ψηλός. Ο Πιέρ Τζάκσον είναι καλός, για τα δεδομένα με τα οποία βγήκε ο Παναθηναϊκός στην αγορά και απομένει να αποδείξει ότι θα παίξει.

 


Το ύψος δεν είναι ασφαλώς το μοναδικό στοιχείο με το οποίο μπορεί να περιγράψει κανείς τον 29χρονο γκαρντ. Ο Αμερικανός βλέπει τον κόσμο από τα 1.80 γεγονός που τον κατατάσσει αυτόματα σε μία ιδιαίτερη λίστα παικτών του Παναθηναϊκού. Εκείνων που δεν ξεπερνούσαν το 1.85 αλλά φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι. Είναι οι μεταγενέστεροι του Γιώργου Σκροπολίθα, παίκτη με τη χαρακτηριστική... κοψιά πόιντ γκαρντ στα 80s. Στην πορεία των χρόνων τα κορμιά στο μπάσκετ μεγάλωσαν, οπότε και οι πλέι μέικερ άρχισαν να έχουν διαφορετικά, σωματικά χαρακτηριστικά.

 


Ο Πιέρ Τζάκσον είναι ο 10ος παίκτης του Παναθηναϊκού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) που δεν ξεπερνά το 1.85. Στην πραγματικότητα μοιράζεται με τον Λούκας Λεκάβιτσιους τη 2η θέση της λίστας των πιο κοντών, πίσω μόνο από τον Τζον Κόρφα...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ