20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι κολοσσοί των αθλητικών ειδών γλυκοκοιτούν τον Γιάννη

Μεγάλη μάχη μεταξύ των εταιρειών αθλητικών ειδών για την υπογραφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο αναμένεται να ξεσπάσει σύντομα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ESPN.

Η περασμένη σεζόν ήταν αυτή που εκτόξευσε την καριέρα του "Greek Freak" με 4ετές συμβόλαιο των 100 εκ. δολαρίων, την συμμετοχή στο All-Star Game και φυσικά την ανάδειξη σε πιο βελτιωμένο παίκτη της χρονιάς.

Παρόλη την επιτυχία και την άνοδό της μετοχής του στο μπασκετικό χρηματιστήριο, ο Γιάννης θα εισπράξει μόλις 25.000 δολάρια από την ΝΙΚΕ, τα παπούτσια της οποίας φοράει μέχρι σήμερα. Η συμφωνία των δύο πλευρών λήγει τον Σεπτέμβριο και ήδη έχει ξεκινήσει η φημολογία για το ποια εταιρεία θα κάνει δικό της τον ηγέτη των Μπακς, προσφέροντάς του μια υψηλή ανταμοιβή.

Με δεδομένη την συμφωνία της Adidas με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, ο οποίος θα εισπράττει 7 εκ. δολάρια τον χρόνο, καταλαβαίνουμε πως και η αμοιβή του Γιάννη θα κινηθεί σε αυτά τα επίπεδα. Τόσο η Adidas όσο και η Under Armour του Στέφεν Κάρι ενδιαφέρονται έντονα για τον Αντετοκούνμπο και το άνοιγμα στην ιδιαίτερη αγορά του Μιλγουόκι αποτελεί πρόκληση. Βέβαια η ΝΙΚΕ δεν θα μείνει αμέτοχη, καθώς μπορεί να ισοφαρίσει οποιαδήποτε πρόταση από τους ανταγωνιστές της ώστε να διατηρήσει τον παίκτη στις τάξεις της.

Ο Γιάννης αποτελεί μια μοναδική περίπτωση και η ευρεία αποδοχή του από το κοινό, λόγω και των social media, θα τον τοποθετήσει  στην δεκάδα των καλύτερα αμειβόμενων παικτών της λίγκας. Το μάρκετινγκ παίζει τεράστιο ρόλο στο ΝΒΑ και οι κολοσσοί των αθλητικών ειδών αναζητούν τις ξεχωριστές ιστορίες παικτών, ώστε να προωθήσουν τα προϊόντα τους ευκολότερα.

Η εταιρεία που εκπροσωπεί τον Αντετοκούνμπο αναμένεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους μόλις ολοκληρωθεί το τρέχον συμβόλαιο με την ΝΙΚΕ, ώστε να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα παπούτσι με την υπογραφή του Γιάννη, ωστόσο αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο, αλλά και πάλι θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στις προτάσεις που θα δεχθεί ο διεθνής άσος. Η επιμονή του στα Kobe X Low είναι γνωστή στις φίρμες, με τον Αντετοκούνμπο να αρνείται να φορέσει κάποιο διαφορετικό μοντέλο της ΝΙΚΕ ακόμα και στο All-Star Game.

Σύμφωνα με το ESPN, τα ιδιαίτερα προσόντα του "Greek Freak" είναι η ευκαιρία που ψάχνουν οι εταιρείες για να ξεφύγουν από τον κλασικό πλέι μέικερ που φορά τα παπούτσια τους, με παραδείγματα όπως του Τζέιμς Χάρντεν, του Ντέρικ Ρόουζ και του Ντέμιαν Λίλαρντ. Μένει να δούμε ποιος θα πείσει τον Γιάννη, ο οποίος έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο του μάρκετινγκ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ