23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι Κινέζοι… ψάχνουν ξένους

Η Κίνα θέλησε να δώσει και μέσω αθλητισμού το σήμα επανέναρξης της κανονικής ζωής στην χώρα από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, με το πρωτάθλημα μπάσκετ να δηλώνει ότι θα σταθεί εκ νέου στην εκκίνηση στα μέσα Μαϊου, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Οι περιορισμοί πτήσεων από το εξωτερικό είναι πολλοί αφού η κυβέρνηση δύσκολα θα ρισκάρει πολλές ελευθερίες πριν περάσει πολύς καιρός, αλλά ακόμα χειρότερα είναι τα μηνύματα από τις ΗΠΑ. Εκεί τώρα παίρνονται δραστικά μέτρα, οι πτήσεις τείνουν προς το να σταματήσουν από και προς όλον τον κόσμο και ήδη χθες, ο Μάρκους Ντένμον ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για την Κίνα δηλώνοντας ότι θα ένιωθε πιο ασφαλής αφού έχει περάσει η μεγάλη κρίση, συνάντησε απαγορευτικό.

Οι εκτιμήσεις δεν είναι αισιόδοξες για την δυνατότητα των Αμερικανών παικτών να επιστρέψουν στην Κίνα και αυτοί είναι η βάση και η μεγάλη δύναμη των ομάδων. Υπάρχουν μεν μερικές που τους έχουν κρατήσει εκεί, υπάρχουν δε οι περισσότερες που τους είχαν στείλει στην πατρίδα τους και δύσκολα θα τους ξαναδούν.

Ηδη αναζητούνται λύσεις, με το πρωτάθλημα σε πρώτη φάση να έχει πάει έναν μήνα πίσω από το αρχικό πλάνο επανέναρξης, ώστε αυτή να καταστεί δυνατή. Το ύστατο μέτρο που ακούγεται είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν μόνο με τους γηγενείς παίκτες, σε μια προσπάθεια απλά να σταλεί ένα μήνυμα... κανονικότητας συνολικά για την ζωή στην χώρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ