16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οι καλύτεροι παίκτες της 10ετίας στο NBA

Τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι του ESPN έχουν βαλθεί να καταπιάνονται με κάθε είδους λίστα που μπορούν να φτιάξουν για τη μπασκετική δεκαετία που έκλεισε. Αυτή τη φορά κατέταξαν τους καλύτερους, πιο κυρίαρχους και πιο επιδραστικούς παίκτες που είδαμε στο παρκέ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Ομολογουμένως οι επιλογές τους δεν προξενούν κάποια έκπληξη, φαντάζουν πολύ λογικές για όποιον έχει έστω και μία επιδερμική σχέση με τα τεκτενόμενα στο NBA. 

Την πρώτη θέση κατέχει ο "Βασιλιάς" Λεμπρόν Τζέιμς. Ο Τζέιμς είναι ο πρώτος σκόρερ τηε δεκαετίας, τέταρτος πασέρ και δέκατος ριμπάουντερ, όντας ο μοναδικός παίκτης που βρίσκεται στο top 10 και των τριών αυτών κατηγοριών. Ομολογουμένως, οι μόνοι παίκτες που είχαν να επιδείξουν καλύτερες επιδόσεις στο σύλονο μιας δεκαετίας ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν το '90 και ο Μπίλ Ράσελ το '60. 

Ο Λεμπρόν μπήκε στη δεκαετία του 2010 σε ηλικία 25 ετών, ως ήδη αναγνωρισμένο ταλέντο, με παρουσία σε έναν τελικό αλλά χωρίς τίτλο. Σήμερα βγαίνει από αυτή τη δεκαετία, όντας 35 χρονών, με παρουσία σε 9 τελικούς, με 3 πρωταθλήματα και ισάριθμα βραβεία MVP τελικών και αναγνωρισμένος ως ο πιο πλήρης παίκτης. 

Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον Στεφ Κάρι. Ο Στεφ στις αρχές του 2010 ήταν ένας ρούκι που είχε αμφισβητηθεί πολλάκις, τόσο για το μέγεθός του, όσο και για τον τρόπο παιχνιδιού του, το οποίο βασιζόταν κατά κύριο λόγο στο τρίποντο και αυτό για κάποιους ήταν μονοδιάστατο. Και όλα αυτά πολύ πριν τους σοβαρούς τραυματισμούς του στους αστραγάλους, που έθεσαν σε κίνδυνο την καριέρα του. Δέκα χρόνια μετά, όλα αυτά μοιάζουν αστεία. Ο Κάρι άλλα ξε άρδην την εικόνα του παιχνιδιού. Έκανε το τρίποντο ίσως το πιο σημαντικό όπλο μιας ομάδας, σίγουρα το πιο σημαντικό και θεαματικό για αυτόν όπλο. Τρίποντο μετά από ασίστ. Τρίποντο μετά από προσωπική δημιουργία και ντρίπλα. Τρίποντο από εξωφρενικές αποστάσεις, με ακόμα πιο εξωφρενική άνεση. 

Ο Κάρι έχει αγωνιστεί αποκλειστικά και μόνο για λογαριασμό των Ουόριος. Τους έχει χαρίσει 3 πρωταθλήματα και έχει εξασφαλίσει στον εαυτό του το βραβείο του MVP δις. Η προσφορά του Κάρι σε αυτή τη δεκαετία είναι αδιαμφισβήτητη, το ίδιο και η αλλαγή του τρόπου που παίζεται το άθλημα. Πλέον η ταχύτητα και οι ικανότητες, υπερισχύουν της δύναμης και του μεγέθους. 

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Κέβιν Ντουράντ. Ο Ντουράντ κερδίζει δικαιωματικά αυτή τη θέση. Η παραγωγικότητα του τον έχει αναδείξει 4 φορές πρώτο σκόρερ της σεζόν, δύο φορές πολυτιμότερο παίκτη της σεζόν και δύο φορές πολυτιμότερο παίκτη των τελικών. Όλα αυτά, συνοδευόμενα και από 2 πρωταθλήματα. Η απόφασή του να εγκαταλείψει τον Ουέστμπρουκ και την Οκλαχόμα, για λογαριασμό των Πολεμιστών, είναι χωρίς αμφιβολλία, η κίνηση που έχει συζητηθεί και κατακριθεί περισσότερο από κάθε άλλη. Το αποτέλεσμα, τελικά τον δικαίωσε. 

Ωστόσο, ο τραυματισμός του Ντουράντ στο φινάλε της περασμένης σεζόν και η αποχώρησή του για το Μπρούκλιν, με νέο σύμμαχο τον Καίρι Ίρβινγκ, αλλά και ο τίτλος που κατέκτησαν οι Ράπτορς, έχουν ανοίξει ξανά το ενδιαφέρον για την επόμενη ομάδα που θα κυριαρχήσει. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ