27.2 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Οι κίνδυνοι για Σίνγκλετον, Όγκαστ

Η 20η Ιουλίου είναι η D-Day του Παναθηναϊκού. Στο τέλος εκείνης της ημέρας ο Τσάβι Πασκουάλ θα γνωρίζει αν θα έχει ολοκληρώσει επί της ουσίας την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του Παναθηναϊκού γι' αυτό το καλοκαίρι ή αν θα πρέπει να ξεκινήσει πάλι σχεδόν από την αρχή. Την προσεχή Πέμπτη εκπνέει η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους ο Κρις Σίνγκλετον και ο Ζακ Όγκαστ για να βρουν συμβόλαιο στο ΝΒΑ, οπότε δύο πράγματα μπορεί να συμβούν μέχρι τότε: α) είτε θα βρουν συμβόλαιο και θα φύγουν δίχως να μπορεί να κάνει τίποτα ο Παναθηναϊκός, β) είτε δεν θα βρουν συμβόλαιο και ο Παναθηναϊκός θα έχει πλήρως την κατάσταση στα χέρια του. 

Στην περίπτωση του Σίνγκλετον ο Παναθηναϊκός έχει κάνει χρήση της οψιόν κι έχει ανανεώσει τη συνεργασία του μαζί του και για την επόμενη χρονιά, επομένως ο Αμερικανός έχει περιθώριο μέχρι την Πέμπτη να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ και να φύγει. Το συμβόλαιο αυτό πρέπει να είναι εγγημένο και θα του αποφέρει πάνω από 1,5 εκ. δολάρια, που είναι ο μίνιμουμ μισθός για παίκτες που έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια προϋπηρεσίας στο ΝΒΑ. Ο Σίνγκλετον ψάχνει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάτι, ωστόσο αυτό δεν λέει τίποτα. Ο Μπιρτς, για παράδειγμα, βρήκε εγγυημένο συμβόλαιο από τους Ορλάντο Μάτζικ, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, οπότε και ο Σίνγκλετον μπορεί να καταφέρει κάτι ανάλογο. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Πασκουάλ και όλος ο υπόλοιπος Παναθηναϊκός θα περιμένουν μέχρι το τελευταίο... δευτερόλεπτο.

Αν παρέλθει η 20η Ιουλίου και ο Σίνγκλετον δεν βρει ομάδα στο ΝΒΑ, τότε θα ανήκει κατά 100% στον Παναθηναϊκό, στο χέρι του οποίου θα είναι μετά να τον δώσει, αν θέλει! Μέχρι στιγμής, βέβαια, οι "πράσινοι" δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι ο Αμερικανός δεν πωλείται, μάλιστα έχουν κάνει πράξη την εξαγγελία τους αυτή, έχοντας απορρίψει προτάσεις από την Κίμκι, που έχουν ανέλθει στα 1,1 εκ. Ευρώ. Παρ' όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, στην περίπτωση που συνεχίσουν να έρχονται ολοένα και πιο βελτιωμένες προτάσεις, κάποια στιγμή ο παίκτης να πωληθεί. Ποιος θα μπορούσε, δηλαδή, να κατηγορήσει τον Παναθηναϊκό ότι πούλησε έναντι 2 εκ. Ευρώ, λόγου χάριν, έναν παίκτη ο οποίος του χρόνου μένει ελεύθερος και δεν θα μπορεί να κερδίσει από αυτόν ούτε ένα Ευρώ; Το ερώτημα αυτό είναι καθαρά θεωρητικό σε αυτή τη φάση, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να παραχωρήσει τον Σίνγκλετον.

Ο Ζακ Όγκαστ μπορεί επίσης να φύγει από τον Παναθηναϊκό, αν βρει δουλειά στο ΝΒΑ ως την Πέμπτη 20 Ιουλίου. Η περίπτωσή του, ωστόσο, είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με αυτή του Σίνγκλετον και λίγο πιο... επικίνδυνη για τον Παναθηναϊκό. Διότι ο Όγκαστ μπορεί να λάβει στα χέρια του πρόταση και να την αποδεχθεί γι' αυτά τα καινούρια two way contracts, τα οποία δεν δικαιούται να υπογράψει Σίνγκλετον. Είναι κι αυτά εγγυημένα συμβόλαια, βάσει των οποίων ο παίκτης πατά μεταξύ ΝΒΑ και G-League όλη τη χρονιά, και προσφέρουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με αυτά της G-League. Ο Όγκαστ μπορεί να βρει πολύ ευκολότερα ένα τέτοιο συμβόλαιο (όπως βρήκε πρόσφατα ο Τζαμίλ Ουίλσον και ακύρωσε τη συμφωνία του με την Μπάμπεργκ), απ' ό,τι ένα συμβόλαιο σαν κι αυτά που κυνηγά ο Σινγκλετον (ή πήρε ο Μπιρτς), πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο επικίνδυνο για τον Παναθηναϊκό να τον χάσει. Ειδικά στην περίπτωση που ο Όγκαστ φανεί αποφασισμένος να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ έστω και για μερικές μέρες, έστω κι αν πάρει λιγότερα χρήματα από αυτά που θα του δώσει ο Παναθηναϊκός.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ως την Πέμπτη το βράδυ θα έχουν ξεκαθαρίσει οριστικά. Κι από εκεί και πέρα ο Τσάβι Πασκουάλ θα βάλει τις τελευταίες πινελιές στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Μάλλον θα πάρει έναν ακόμα γκαρντ για να αντικαταστήσει τον Φελντέιν, ενώ θα αποφασίσει οριστικά αν θα πάρει πίσω τον Στράτο Περπέρογλου, αν θα δώσει δανεικό τον Χαραλαμπόπουλο και τι θα κάνει με τον Αντώνη Φώτση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ