19 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι Ισπανοί παιδεύουν τον ΠΑΟΚ (pics)

Δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι στο κλειστό της Πυλαίας θα δώσει ο ΠΑΟΚ για το Basketball Champions League, καθώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής θα υποδεχθεί τη Σαραγόσα.

Μετά τη νίκη τους μία εβδομάδα πριν, απέναντι στην Μπρίντιζι, οι Θεσσαλονικείς θα επιχειρήσουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους στη φετινή διοργάνωση, κόντρα στους Ισπανούς (20/11, 19.00). Ο «Δικέφαλος» βρίσκει κάθε χρόνο στο διάβα του στο BCL ισπανική ομάδα, μόνο που τα προηγούμενα τρία χρόνια το όνομα του αντιπάλου ήταν το ίδιο: η Τενερίφη.

 

Ο ΠΑΟΚ έχασε στα τελευταία δύο εντός έδρας παιχνίδια του, με 85-77 το Φεβρουάριο του 2019 και με 79-74 το Νοέμβριο του 2017, ενώ με το συγκρότημα των Καναρίων Νήσων είχε παίξει και στην πρώτη διοργάνωση του BCL, το 2016-2017, οπότε το συνάντησε στους «16». Τότε κέρδισε με 66-63 στο «PAOK Sports Arena», αλλά έχασε με 80-54 εκτός έδρας και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά, με τους Ισπανούς εν τέλει να κατακτούν τον τίτλο.

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, πριν από το ματς…
Σαραγόσα δεν έχει σκοράρει ακόμα στη διοργάνωση λιγότερους από 70π. ή περισσότερους από 75π. Η ισπανική ομάδα νίκησε τα τρία ματς που δέχθηκε λιγότερους από 80π. και έχασε τα δύο που δέχθηκε πάνω από 80π.
-To ισπανικό συγκρότημα έχει μέχρι στιγμής τα περισσότερα ριμπάουντ, από όλες τις ομάδες, με μ.ό. 45,8, ενώ είναι πρώτο και στα κοψίματα έχοντας κατά μέσο όρο 4,8.

 

Άνταμ Σμιθ μετράει κατά μέσο όρο 18π. εντός έδρας, ενώ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής έβαλε 27π. απέναντι στην Πρίντιζι.

 

Νεμάνια Ράντοβιτς, από την πλευρά του, έκανε double double σε δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια του, αλλά δεν τα έχει καταφέρει ακόμα σε εκτός έδρας ματς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ