17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι Ισπανοί παίκτες προτείνουν “φούσκα”

Τη συνέχιση των εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων σε μια μορφή "φούσκας" ανάλογης με αυτής που φτιάχτηκε στο ΝΒΑ προτείνει η Ένωση επαγγελματιών παικτών της Ισπανίας, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το καλεντάρι των διοργανώσεω πρέπει να αναθεωρηθούν, διότι αυτή η κατάσταση με τις συνεχιζόμενες αναβολές αγώνων δεν μπορεί να συνεχιστεί.

"Είναι καιρός να δείξουμε υπευθυνότητα. Για την ώρα έχουμε αναβολές αγώνων, μόνιμη αναβολή ημερομηνιών, ένα καλεντάρι που δεν ταιριάζει σε κανέναν και όλο αυτό προκαλεί προβλήματα σε όλους μας.

Είναι σπάνιες οι εβδομάδες κατά τις οποίες δεν υπάρχουν καθυστερήσεις και επιβεβαιώσεις νέω κρουσμάτων κορωνοϊού στις ομάδες. Εμείς εδώ έχουμε αναβάλει αγώνες της ACB και η κατάσταση στην Ευρωλίγκα είναι παρόμοια. Αγώνες αναβάλλονται, ταξίδια ακυρώνονται, ομάδες μπαίνουν σε καραντίνα. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα", αναφέρει η ανακοίνωση.

Τι προτείνει η Ένωση των Ισπανών παικτών; "Έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στους φίλους του μπάσκετ ότι μπορούμε να είμαστε ηγέτες, ότι είμαστε υπεύθυνοι. Σε αυτούς τους μήνες, το να είσαι υπεύθυνος σημαίνει όχι μόνο να διατηρείς τη δουλειά σου, αλλά και να ανταποκρίνεσαι στις καινούριες συνθήκες στις οποίες ζούμε και να χτίζεις γέφυρες που θα μας ενώσουν και θα μας κάνουν ικανούς να συνεργαστούμε. Το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στο τέλος του περσινού ισπανικού πρωταθλήματος στη Βαλένθια αποδείχθηκε αποτελεσματικό. Ήταν παρόμοιο με αυτό του Basketball Champions League της FIBA. Η ποιότητα του αθλήματός μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες και περιστάσεις".

Με άλλα λόγια, ναι στη "φούσκα"...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ