20.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι ισπανικές ομάδες στηρίζουν το Final 8 του BCL

Το BCL αποφάσισε τη διεξαγωγή Final 8 τον Σεπτέμβριο και οι τρεις ισπανικές ομάδες δηλώνουν σύμφωνες με αυτή την εξέλιξη. Η Ιμπεροστάρ Τενερίφη, που στηρίζει το Basketball Champions League με παρουσία από το 2016 ως σήμερα, έναν τίτλο και έναν τελικό στο... παλμαρέ της, αλλά και οι πιο καινούριες στη διοργάνωση, Σαραγόσα και Σαν Πάμπλο Μπούργος, μέσω των προέδρων τους βρίσκουν θετική εξέλιξη τη διεξαγωγή ενός Final 8.

Ο Φέλιξ Σάντσο, πρόεδρος της Σαν Πάμπλο Μπούργος, μίλησε στην El Correo τονίζοντας: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι είναι κάτι για το οποίο πάλεψα προσωπικά. Η φετινή σεζόν έπρεπε να τελειώσει. Προτείναμε κι εμείς από την πλευρά μας  τη διεξαγωγή ενός Φάιναλ 8 σε μία ημερομηνία που θα ηταν κατάλληλη για όλους. Μίλησα τις τελευταίες ώρες με τον Πατρίκ Κομνηνό και μου υπενθύμισε ότι τον προηγούμενο Μάιο, όταν βρεθήκαμε στη Μαδρίτη για να κάνουμε αίτηση σχετικά με τη συμμετοχή μας στο BCL, του είχα μιλήσει για την ελπίδα μας να παίξουμε στο Φάιναλ Φορ. Εξεπλάγη. Αλλά τώρα μου έδωσε δίκιο”. 

Ο Φέλιξ Ερνάντεθ, πρόεδρος της Ιμπεροστάρ Τενερίφης, μίλησε στην "El Dia": "To BCL δεν ήθελε να ακυρώσει τη σεζόν, αφενός γιατί ο πρωταθλητής θα παίξει αργότερα στο Διηπειρωτικό Κύπελλο και αφετέρου γιατί ήθελε να διανείμει το χρηματικό έπαθλο στο νικητή και στις τρεις ομάδες που θα παίξουν στους ημιτελικούς. Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι είναι να προσαρμοστούν οι ημερομηνίες με την ACB, όταν θα ξεκινησει για την επόμενη σεζόν. Ελπίζω ότι θα συναντήσουμε αυτό το πρόβλημα, διότι αν όντως υπάρξει, θα σημαίνει ότι το πρόβλημα με τον ιό θα έχει περάσει”. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ρεϊνάλντο Μπενίτο, προέδρου της Σαραγόσα, στην "El Heraldo": “Η απόφαση του BCL είναι πολύ θετική για εμάς, που ανέκαθεν παλεύαμε υπέρ της άποψης ότι πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν, ακόμα και στην ACB.  Η μετακίνηση των αγώνων για τον Οκτώβριο, δημιουργεί κάποια προβλήματα, σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά η Σαραγόσα θα παραμείνει ισχυρός διεκδικητής του ευρωπαϊκού τίτλου, έστω κι αν ο δρόμος πια είναι πιο δύσκολος”. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ