18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Οι ΗΠΑ “καθάρισαν” και για την Τσεχία (vid)

Την πρωτιά στον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας εξασφάλισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες αφού νίκησαν τη Βραζιλία με 89-73. Έτσι πέταξαν εκτός διοργάνωσης την αντίπαλο τους και πήραν μαζί τους στα προημιτελικά την Τσεχία, της οποίας η αγωνία κράτησε μόνο για 20-25 λεπτά. Οι Αμερικανοί κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασαν με άνεση στη νίκη και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία σε ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον ζευγάρια. Οι Τσέχοι από την πλευρά τους θα κοντραριστούν με την Αυστραλία.

 


Οι Αμερικανοί μπήκαν μεν καλά στο παιχνίδι προηγούμενοι με 10-4 μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο προβάδισμα, αφού οι Βραζιλιάνοι είχαν λύσεις τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Έτσι πλησίασαν στο 19-16 του 8ου λεπτού και στο τέλος της πρώτης περιόδου, τρεις μόνο πόντοι χώριζαν τις δύο ομάδες (21-18).

 


Η Βραζιλία υποχρεώθηκε να συνεχίσει από πολύ νωρίς την προσπάθεια της, χωρίς την καθοδήγηση του Άτσο Πέτροβιτς. Ο Κροάτης αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνικοί ποινή, 7:10 πριν το τέλος του ημιχρόνου αφού αντέδρασε στον μη καταλογισμό ενός φάουλ στον Βαρεζάο. Ήταν μάλιστα τόσο εξοργισμένος που συγκρατήθηκε από τους παίκτες του που τον οδήγησαν προς τα αποδυτήρια. Έστω κι έτσι, η Βραζιλία δεν έχασε τη συγκέντρωση της και με τρίποντο του Χουέρτας ισοφάρισε τους 33 πόντους, τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο 20ό λεπτό το 43-39 υπέρ των ΗΠΑ, προμήνυε ένα ενδιαφέρον δεύτερο ημίχρονο.

 


Η Βραζιλία όμως δεν είχε πια άλλες δυνάμεις. Οι ΗΠΑ καθοδηγούμενοι από τον Ουόκερ και τον Τέρνερ, όχι μόνο διατήρησαν το προβάδισμα αλλά άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά την “ψαλίδα”. Στο 26' το σκορ ήταν 59-48 και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, είχε βάλει πια το νερό στο αυλάκι (67-56). Οι Βραζιλιάνοι δεν είχαν πια τρόπο επιστροφής και η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς βρέθηκε 2,5 λεπτά πριν το φινάλε, με διαφορά 19 πόντων (87-68) οπότε δεν απειλήθηκε ως το τέλος.

 

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-39, 67-56, 89-73.

 


Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ