14.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι «εύκολες» αναβολές δείχνουν… δύσκολο φινάλε

Το «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» ήταν η φράση που ταίριαξε... κουτί στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της επιτροπής πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ για να πάρει απόφαση για τον αγώνα Προμηθέα - ΑΕΚ που τελικά αναβλήθηκε.

Οι λόγοι ανωτέρας βίας για αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του ιού, που αποτυπώθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση, είναι η μία πλευρά του νομίσματος και κάποιοι θα πουν η κοινή λογική. Πώς να έβαζες δηλαδή σε ένα πούλμαν μια ομάδα που τα αποτελέσματα έδειχναν ότι μεταξύ των μελών της υπήρχε ο ιός και να την έστελνες να εμπλακεί σε ένα ματς με άλλη μια ομάδα;

Οπως έλεγαν μάλιστα οι υποστηρικτές αυτής της απόφασης και το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός για ένα κρούσμα του Παναθηναϊκού αναβλήθηκε και λίγες μέρες μετά υπήρχαν 11. Αρα «έβραζε» μέσα ο ιός και αν τον είχαν στείλει να παίξει μπορεί να κόλλαγε και ο ΠΑΟΚ και πάει λέγοντας.

Πάμε και στην άλλη άποψη; Σε μια χρονιά που εκ των προτέρων ήταν γνωστό ότι θα υπάρξουν τέτοια διλήμματα και προβλήματα, ο ΕΣΑΚΕ πλήρωσε 15 χιλιάδες ευρώ για να φτιαχτεί η υγειονομική επιτροπή που θα συντάξει το πρωτόκολλο. Εδωσε χρήματα στους ειδικούς λοιπόν, για να φτιαχτεί ο κατά το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα «χάρτης« διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε τέτοιες συνθήκες. 

Αυτό συντάχθηκε και έλεγε με σαφήνεια ότι λόγος αναβολής είναι τα τρία κρούσματα παικτών ή και μέλους του προπονητικού επιτελείου. Τελεία. Ο πάντα... ευέλικτο ΕΣΑΚΕ έβαλε και τους λόγους ανωτέρας βίας για να μην έχει περιορισμούς. Πλέον όμως, υπάρχουν δεδικασμένα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δίνεται αναβολή στο ένα κρούσμα. Και όσο πλησιάζει το φινάλε, τόσο υπάρχει ο κίνδυνος να χρειάζονται περισσότερες αναβολές και άντε μετά να βρεις ημερομηνίες να τελειώσεις το πρωτάθλημα.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ