16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι Ευρωπαίοι του Μουντομπάσκετ

Το «παζλ» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας ολοκληρώνεται, με τις ευρωπαϊκές ομάδες να γίνονται όλες πια γνωστές, ενώ η Ελλάδα είχε περάσει... πρώτη και καλύτερη.

Η ασίστ του Καλάθη, το λέι απ του Παπανικολάου και το «διπλό» στη Γεωργία. Αυτά ήταν, που έκαναν την Εθνική μας ομάδα να περάσει στα τελικά του Μουντομπάσκετ της Κίνας πρώτη από όλους, γράφοντας μια ξεχωριστή ιστορία, ενώ όλα ξεκινούσαν με διαφορετικές προσδοκίες στο Λέστερ, πριν ο Γιάννης Αθηναίου σκοράρει εκείνο το φοβερό τρίποντο στην παράταση με τους Βρετανούς.

Από τότε, όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ακολούθησαν. Τελευταία, που πήρε σειρά για το αεροπλάνο, με προορισμό το δρόμο του μεταξιού, ήταν το Μαυροβούνιο, που μπορεί να ηττήθηκε από τη Λετονία, αλλά πήρε τελικά την πρόκριση στη διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια. Οι δώδεκα χώρες της Ευρώπης, λοιπόν, που πέρασαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έγιναν με αυτό τον τρόπο γνωστές.

Μαζί, φυσικά, θα μετρήσουμε και δύο μεγάλους απόντες. Πρόκειται, φυσικά, για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σλοβενία, η οποία από το προηγούμενο κιόλας «παράθυρο» είχε γνωρίσει την ταπείνωση, για να τη... γευτεί λίγο αργότερα και η Κροατία, με την εντός έδρας ήττα από την Πολωνία, που τη «σκότωσε» μαζί με το θρίαμβο των Ιταλών επί των Ούγγρων, καθώς έτσι «κλείδωσαν» τα εισιτήρια για τη «Σκουάντρα Ατζούρα» και την «Πόλσκα».

Οι χώρες που πέρασαν, είναι οι εξής:

9ος όμιλος: Ισπανία, Τουρκία, Μαυροβούνιο
10ος όμιλος: Λιθουανία, Ιταλία, Πολωνία
11ος όμιλος: Γαλλία, Ρωσία, Τσεχία
12ος όμιλος: Ελλάδα, Γερμανία, Σερβία



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ