18 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Οι επτά καλύτεροι σούτινγκ γκαρντ που μένουν ελεύθεροι… (vids)

Η σεζόν στο ΝΒΑ έχει τελειώσει για τις περισσότερες ομάδες, με αρκετούς παίκτες να σκέφτονται ήδη το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται «καυτό» στο θέμα των ελεύθερων. Το yahoo.com δημιούργησε μία λίστα με τους επτά πιο περιζήτητους σούτινγκ γκαρντ του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την αγορά. 

Σίγουρα όλοι τους μπορούν να βρουν τα συμβόλαια που θέλουν, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις τον τελευταίο λόγο τον έχει η ομάδα τους.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια κουράζουν, ας δούμε τη λίστα:

1. Ντουέιν Ουέιντ

Στα 35 του χρόνια ο «Flash» έχει την ευκαιρία εφόσον το επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιό του και να μείνει ελεύθερος. Αμείβεται με 23,8 εκατομμύρια δολάρια και θα είναι τεράστια έκπληξη αν αποφασίσει να βγει στην αγορά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χάσει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα αγωνίζεται στην ομάδα της πόλης του, στους Σικάγο Μπουλς. Στη φάση που βρίσκεται η καριέρα του κι έχοντας ήδη κατακτήσει τρία πρωταθλήματα τον ενδιαφέρει περισσότερο να είναι ικανοποιημένος παρά να κυνηγά τίτλο.

2. Κεντάβιους Κόλντγουελ-Πόουπ

Με τη φανέλα του Ντιτρόιτ έχει καταφέρει να χτίσει ένα πολύ καλό όνομα. Το προσεχές καλοκαίρι εκπνέει το συμβόλαιό του, αλλά θα είναι ελεύθερος με περιορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση των Πίστονς θα έχει δικαίωμα να ισοφαρίσει σε διάστημα επτά ημερών όποια πρόταση γίνει στον Κόλντγουελ-Πόουπ από άλλη ομάδα και να τον διατηρήσει στο ρόστερ της. Τα κενά που έχει το συγκρότημα του Σταν Βαν Γκάντι στην περιφέρεια καθιστούν τον συγκεκριμένο παίκτη απαραίτητο και θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν μείνει, καθώς βρίσκεται και σ' εξαιρετική ηλικία (24 ετών).

3. Τζέι Τζέι Ρέντικ

Δίχως αμφιβολία αποτελεί έναν από τους καλύτερους σουτέρ τριών πόντων στον κόσμο. Ο 33χρονος «μπόμπερ» μένει ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Κλίπερς. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα υπήρχε καν σκέψη για την παραμονή του. Ωστόσο αυτό το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τα «δελφίνια», καθώς λήγουν τα συμβόλαια και των Κρις Πολ, Μπλέικ Γκρίφιν. Οι διοικούντες τον οργανισμό προσανατολίζονται να «θυσιάσουν» τον Ρέντικ ο οποίος μπορεί να βρει ένα πολύ καλό τελευταίο συμβόλαιο σε ομάδα που θα «χτίζεται». Βεβαίως έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν το σάλαρι καπ τους προκειμένου να τον κρατήσουν αλλά αυτό το σενάριο δεν μοιάζει τόσο πιθανό.

4. Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ

Ο σούτινγκ γκαρντ των Ατλάντα Χοκς την χρονιά που το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε κατόρθωσε να κάνει σπουδαία πράγματα. Αν και η σεζόν δεν ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις κατόρθωσε να ανεβάσει αργά αλλά σταθερά την απόδοσή του. Από τον Μάρτιο και μετά βρήκε θέση στην αρχική πεντάδα των «γερακιών». Το νέο του συμβόλαιο θα είναι σίγουρα μεγαλύτερο από 2,3 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ανάλογα με την πρόταση θα αποφασίσουν και οι ιθύνοντες των Χοκς αν θα ισοφαρίσουν την προσφορά που θα του γίνει. Εξάλλου ο Χάρνταγουεϊ μένει ελεύθερος με περιορισμούς.

5. Ντίον Ουέιτερς

Στην ευχάριστη θέση να έχει ο ίδιος την οψιόν για την επόμενη χρονιά του συμβολαίου του με τους Μαϊάμι Χιτ βρίσκεται ο 25χρονος αθλητής. Με 15,8 πόντους κατά μέσο όρο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε φαίνεται ότι είναι σίγουρος πως θα δοκιμάσει την τύχη του για μία καλύτερη οικονομική συμφωνία από τα τρία εκατομμύρια που πήρε από την ομάδα της Φλόριντα. Εξαιρετικά δύσκολο να μείνει στο Μαϊάμι αν τελικά βγει στην αγορά, καθώς οι Χιτ δεν έχουν bird rights, δηλαδή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν χώρο από το σάλαρι καπ τους για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους μαζί του.

6. Σι Τζέι Μάιλς

Στα τριάντα του χρόνια προέρχεται από μία γεμάτη τριετία στους Ιντιάνα Πέισερς όπου υπήρξε σαφής βελτίωση στο παιχνίδι του. Έχει ο ίδιος την οψιόν στο συμβόλαιό του για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι στον ίδιο οργανισμό. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν καλύτερος από ποτέ στα τρίποντα. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ο Μάιλς μπορεί να βρει ένα συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 8,4 εκατομμύρια δολάρια, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα «σπάσει» αυτό που έχει τώρα και του αποφέρει 4,7 εκατομμύρια δολάρια.

7. Τόνι Άλεν

Βλέποντας κάποιος ότι είναι 35 ετών ενδέχεται να νομίζει ότι πρόκειται για παίκτη που έχει αρχίσει σιγά-σιγά να... πέφτει. Ο συγκεκριμένος αποτελεί απλά μία εξαίρεση. Ανήκει στη λίστα με τους καλύτερους αμυντικούς σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, ενώ είναι καλογυμνασμένος με αποτέλεσμα να βάζει δύσκολα σε όλους τους αντιπάλους του. Το γεγονός ότι ο ο Ράντολφ και ο Γκριν μένουν επίσης ελεύθεροι ανεβάζει το ποσοστό να μπορεί να πάει ο Άλεν σε ομάδα της αρεσκείας του. Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει και ότι οι «αρκούδες» έχουν ήδη 92 εκατομμύρια σάλαρι καπ για την προσεχή σεζόν από τα εγγυημένα συμβόλαια που υπάρχουν.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα των παικτών τη φετινή σεζόν:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ