21.6 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Οι εξελίξεις στην Ισπανία επηρεάζουν και τον Ολυμπιακό

Η αναζήτηση του γκαρντ, που τόσο χρειάζεται, συνεχίζεται στον Ολυμπιακό, ο οποίος βλέπει τους πιθανούς στόχους να λιγοστεύουν σημαντικά ενώ οι κινήσεις των ισπανικών ομάδων θα επηρεάσουν άμεσα τις αποφάσεις των Πειραιωτών.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δει τρεις παίκτες για τους οποίους υπήρξε ζεστό ενδιαφέρον να υπογράφουν σε άλλες ομάδες. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ στην Αναντολού Εφές, ο Ρίκι Χίκμαν στην Μπάμπεργκ και ο Άαρον Τζάκσον να μετακομίζει στην Κίνα, μετά από μια πενταετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Επόμενο όνομα στην "ερυθρόλευκη" λίστα, αυτό του Ταϊρίς Ράις, που μέτρησε 13 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 4.9 ασίστ στην περσινή Ευρωλίγκα.

Ο 30χρονος Αμερικανός της Μπαρτσελόνα, προέρχεται από μια δύσκολη χρονιά με τους Καταλανούς, που ταλαιπωρήθηκαν από πολλούς τραυματισμούς, ενώ δεν κατάφερε να πιάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που είχε την προηγούμενη διετία στην Χίμκι. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο ήθελε να αποδεσμεύσει τον Ράις, καθώς προσπαθούσε να κάνει δικό της τον Σέιν Λάρκιν. Ωστόσο η Μπασκόνια εκμεταλλεύτηκε το "tanteo", ισοφάρισε την πρόταση της "Μπάρτσα" στον Λάρκιν και πλέον έχει στην διάθεση της πέντε ημέρες ώστε να κρατήσει τον παίκτη στην Βιτόρια.

Ο Χοσέ Κερεχέτα κρατάει όλους τους άσους στο μανίκι του. Μετά την ρελάνς με τον Χάνγκα, ο πρόεδρος των Βάσκων αποφάσισε να ξαφνιάσει εκ νέου την Μπαρτσελόνα. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Λάρκιν θα παραμείνει στην Μπασκόνια, αφού αυτή μπορεί να τον πουλήσει ή να τον αφήσει να φύγει για το εξωτερικό, κρατώντας τα δικαιώματά του. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και ο Τζέισον Γκρέιντζερ. Ο πρώην γκαρντ της Εφές επιθυμεί διακαώς να παίξει στο ΝΒΑ ενώ σε περίπτωση που δεν ταξιδέψει στις ΗΠΑ, θα προτιμήσει να αγωνιστεί με τα χρώματα της Μπασκόνια, που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για την περίπτωση του Λάρκιν! Πραγματικό ντόμινο...

Μην ξεχνάμε βέβαια και το Summer League και τις περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν εκεί, αν τελικά δεν αποκτηθεί παίκτης με ευρωπαϊκό "παρελθόν". Περιληπτικά λοιπόν, ο Ολυμπιακός στοχεύει στον Ράις, που πρέπει να τα βρει με την Μπαρτσελόνα στην λύση του συμβολαίου ενώ περιμένει στην γωνία για τους Λάρκιν (αν φύγει από την Ισπανία) και Γκρέιντζερ (αν παραμείνει ο Λάρκιν στην Μπασκόνια). Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις θα είναι αρκετά δύσκολες καθώς οι δύο τελευταίοι έχουν υψηλές οικονομικές απαιτήσεις.

Ο "ερυθρόλευκοι" τηρούν μια στάση αναμονής, έχοντας στον νου τους την απόκτηση παίκτη από την Αμερική ενώ περιμένουν τις εξελίξεις στην ACB και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ