13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι Ελληνίδες του ΝCAA ετοιμάζονται (pics)

Το NCAA έχει γίνει πλέον συνηθισμένος προορισμός για τις Ελληνίδες αθλήτριες. Κάποτε ελάχιστες περνούσαν τον Ατλαντικό, τώρα ο αριθμός ολοένα και μεγαλώνει. Οι εμφανίσεις τους με τις "μικρές" εθνικές ομάδες αποτελούν μαγνήτη για τους ανθρώπους που στέλνουν τα κολλέγια να "ανιχνεύσουν" ταλέντα σε αυτές τις διοργανώσεις Κορασίδων και Νεανίδων.

Η Ιωάννα Χατζηλεοντή (από πέρυσι) και η Δανάη Παπαδοπούλου (πήγε φέτος) θα είναι συμπαίκτριες στο Κάνσας που έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία του. Η Σίνθια Εζέτζα θα συνεχίσει στο Πίτσμπουργκ όπου πέρυσι έδειξε εντυωπωσιακή βελτίωση. Μαζί της στην ομάδα θα είναι και η Ισμήνη Πράπα, η οποία υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση (είχε χάσει την περσινή σεζόν λόγω χιαστού) και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει. Η Ιωάννα Κριμίλη, η οποία εντυπωσίασε πέρυσι με τα σουτ τριών πόντων θα συνεχίσει στο Σαν Φραντσίσκο. Η Έλενα Τσινέκε που έκανε το μεγάλο βήμα μπροστά στο Σάουθ Φλόριντα θα συνεχίσει στον δικό της δρόμο, όπως και η αδελφή της Κατερίνα στο Ιστ Καρολάινα. Η Έλενα Μποσγανά πήρε τη δική της υποτροφία στο Στάνφορντ, ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και ακαδημαϊκά και ταξίδεψε στις ΗΠΑ λίγο μετά το τέλος του Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Και αναμένεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και η Λαμπρινή Πολυμένη που έχει συμφωνήσει με το Μοντάνα.

Αυτή είναι μια πρώτη ανάγνωση, γιατί θα προστεθούν στη λίστα κι άλλες νεαρές διεθνείς, των Ελληνίδων στο NCAA, τις οποίες ελπίζουμε να δούμε και με την Εθνική Γυναικών ή την Εθνική Νέων Γυναικών όταν κληθούν στη διάρκεια της χρονιάς ή το καλοκαίρι!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ