29.6 C
Athens
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024

Οι δύο δρόμοι του Γιάννη

Η περίοδος μέχρι να αρχίσει η νέα σεζόν στο ΝΒΑ θα είναι μακρά και ένα από τα κεφαλαιώδη ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν στη διάρκειά της είναι αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αποδεχθεί το super max contract, που θα του προσφέρουν οι Μπακς ώστε να επεκτείνει από τώρα για άλλα πέντε χρόνια τη συνεργασία του μαζί τους, ή θα επιλέξει να γίνει free agent το επόμενο καλοκαίρι.

Η απόφαση του Έλληνα σούπερ σταρ θα επηρεάσει πολύ κόσμο στο ΝΒΑ, γι' αυτό ο Τιμ Μποντέμπς του ESPN επιχείρησε να κάνει μια γενική πρόβλεψη για το τι θα συμβεί σε καθεμιά από αυτές τις δύο περιπτώσεις:

Υπογράφει το super max contract

"Δεν υπάρχει απόφαση με πιο μεγάλη επίδραση αυτό το φθινόπωρο από αυτή που θα πάρει ο δυο φορές MVP επιλέγοντας να υπογράψει την πενταετή επέκταση του συμβολαίου του, που θα του προσφέρουν οι Μιλγουόκι Μπακς. Κάτι τέτοιο θα παγιώσει τη θέση των Μπακς ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου για τη μεγαλύτερη διάρκεια της δεκαετίας του 2020.

Ταυτόχρονα όμως θα διαφοροποιήσει τα πλάνα των ομάδων που ελπίζουν να δελεάσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ώστε να φύγει από το Μιλγουόκι. Οι Τορόντο Ράπτορς δεν θα φοβηθούν ότι μια καλή προσφορά στον unrestricted free-agent Φρεντ ΒανΦλιτ θα μπορούσε να επιβαρύνει το salary cap τους. Και οι Μαϊάμι Χιτ και Ντάλας Μάβερικς θα κοιτάξουν να φτιάξουν "μαξιλαράκια" με διαθέσιμα χρήματα μακροπρόθεσμα, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν ανούσια.

Μηγν περιμένετε νε αρχίσουν όλοι να ξοδεύουν χρήματα άμεσα αν ο Αντετοκούνμπο ανανεώσει με τους Μπακς. Η free agency του 2021 διαθέτει μπόλικους σταρ και η λίγκα μελετά με προσοχή τα οικονομικά της τον καιρό της πανδημίας. Όμως ενδεχόμενη διαθεσιμότητα του Γιάννη θα βάλει κάποιες ομάδες στη λογική "περιμένουμε να δούμε" μέχρι αυτός να υπογράψει το επόμενο συμβόλαιό του".

Περιμένει να αποφασίσει στη free agency

"Πληροφορίες από διάφορες πηγές τονίζουν με έμφαση ότι το Μιλγουόκι δεν θα επιδιώξει να ανταλλάξει τον Αντετοκούνμπο αν αυτός δεν επεκτείνει τώρα το συμβόλαιό του. Αντίθετα, οι Μπακς θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν το ρόστερ τους και να χρησιμοποιήσουν την επόμενη σεζόν ώστε να δείξουν στον Αντετοκούνμπο γιατί πρέπει να μείνει.

Η αναμονή θα δώσει στον Αντετοκούνμπο τη δυνατότητα να σκεφτεί τους επόμενους 12 μήνες τι θα κάνει με το Μιλγουόκι. Αν οι Μπακς θέλουν να ενισχύσουν το ρόστερ και να βελτιώσουν την ομάδα, κάτι που ο Άντριαν Βοϊναρόφσκι έχει πει ότι θα κάνουν, θα μπορούσαν να κυνηγήσουν σημαντικής αξίας ανταλλαγές (παρόλο που δεν έχουν πολλούς πρώτης γραμμής παίκτες για να χρησιμοποιήσουν ως ανταλλάγματα").



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ