22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Οι δικαιολογίες του Κολάντζελο

Οι ΗΠΑ έμειναν στην έβδομη θέση του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, της Κίνας, και ο Τζέρι Κολάντζελο στάθηκε στους τραυματισμούς που τους στοίχισαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «αστερόεσσας», η οποία κατέκτησε τη χειρότερη θέση στην ιστορία της στη διοργάνωση, μίλησε στο «Sports Illustrated» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και δικαιολόγησε την αποτυχημένη πορεία των παικτών του Γκρεγκ Πόποβιτς στα ασιατικά παρκέ ως εξής: «Εάν δεν είχαμε τόσους τραυματισμούς (σ.σ. οι Τζέισον Τέιτουμ και Κάιλ Λόουρι χτύπησαν κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ο Κάιλ Κούζμα αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και δεν πήγε στην Κίνα) πιστεύω πως θα νικούσαμε. Ήταν, όμως, δύσκολο να τους ξεπεράσουμε. Το μπάσκετ είναι το απόλυτο ομαδικό άθλημα. Όσο πιο άνετα νιώθουν οι παίκτες μεταξύ τους τόσο καλύτερα είναι. Κοιτάξτε την Ισπανία ή την Αργεντινή. Ο Λουίς Σκόλα είναι 39 ετών, αλλά έπαιζε λες και ήταν 20».

Οι Αμερικανοί είχαν περιοριστεί στην έκτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, που διοργάνωσαν οι ίδιοι στην Ιντιανάπολις, αλλά το αφεντικό της Εθνικής ξεκαθάρισε: «Δεν μπορείτε να συγκρίνετε αυτές τις δύο χρονιές. Είναι σαν να μιλάμε για μήλα και πορτοκάλια. Τότε οι παίκτες είχαν παίξει εγωιστικά, είχαν πολύ κακό ποσοστό στις βολές και είχαν για προπονητή τον Τζορτζ Καρλ, που δεν φημίζεται για την ικανότητά του να φέρει ενότητα στα αποδυτήρια».

Αναφορικά με τους παίκτες που κλήθηκαν στην προετοιμασία, αλλά δεν συμμετείχαν, διευκρίνισε ο Τζέρι Κολάντζελο: «Η απογοήτευση που νιώθω δεν προκύπτει από τα παιδιά που είπαν από την αρχή ότι δεν θα μπορέσουν να είναι μαζί μας, αλλά από αυτούς που αρχικά είπαν "ναι" και μετά έκαναν πίσω. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Πρέπει να ετοιμάσουμε την πιο δυνατή ομάδα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο». Παρεμπίπτοντος, αυτή θα είναι η τελευταία διοργάνωσή του ως μέλος της ομάδας, αφού έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει από το πόστο του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ