17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι δεύτερες σκέψεις του Καλντερόν

Ο Χοσέ Καλντερόν παραμένει χωρίς ομάδα και πλέον δεύτερες σκέψεις περνούν από το μυαλό του αναφορικά με το μέλλον του.

Ο 37χρονος γκαρντ έμεινε ελεύθερος από τους Ντιτρόιτ Πίστονς και καμία ομάδα του ΝΒΑ δεν έχει ενδιαφερθεί, μέχρι στιγμής, για την απόκτησή του. Ο Ισπανός δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην Ευρώπη, αφού ζει με την οικογένειά του -τη σύζυγό του Άνα Χουρτάντο και τα τρία παιδιά τους Μανουέλ, Χαϊμέ και Γκοζάλο- μόνιμα στις ΗΠΑ και δεν θα ήθελε να τους αποχωριστεί ούτε να τους αναγκάσει να αλλάξουν περιβάλλον. Με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος να πλησιάζει και τον ίδιο να μην έχει επαγγελματική «στέγη» το τέλος της καριέρας του ίσως να μην είναι πλέον μακριά.

Ο ίδιος, πάντως, δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει ατομικά, ελπίζοντας. «Σε αυτήν τη φάση της καριέρας μου νομίζω πως είναι πραγματικά σκληρό να προπονείσαι για ένα, δύο, τρεις μήνες απλά περιμένοντας να συμβεί κάτι. Είναι δύσκολο να παραμένεις σε αγωνιστική ετοιμότητα για το επίπεδο του ΝΒΑ για τρεις-τέσσερις μήνες ή παραπάνω. Δεν ξέρω. Πραγματικά, δεν γνωρίζω τι θα γίνει μες στις επόμενες εβδομάδες μέχρι την έναρξη των προπονητικών καμπ. Δεν ξέρω…», ανέφερε αρχικά στην αμερικανική ιστοσελίδα hoopshype.com ο Χοσέ Καλντερόν, για να προσθέσει: «Εάν δεν με καλέσει κανείς τότε θα πρέπει να αποφασίσω τι θα κάνω. Νιώθω καλά, νιώθω υγιής και πως μπορώ να βοηθήσω. Περιμένω να με καλέσει κάποιος για την προετοιμασία, είτε για τρίτο γκαρντ είτε για να βοηθήσω κάποιον νεότερο είτε ακόμα κι αν τραυματιστεί κάποιος, για να τον αντικαταστήσω».

Όσον αφορά στην ψυχολογία του, ξεκαθάρισε πως δεν τον έχει πάρει από κάτω, εξάλλου βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και «γεμίζει» το χρόνο του ως απασχολούμενος στην Ένωση Παικτών του ΝΒΑ. «Είμαι άνετα σε αυτήν την κατάσταση, δεν είμαι συγκλονισμένος επειδή δεν έχω ομάδα. Μπορώ να απολαμβάνω την οικογένειά μου περισσότερο. Προς το παρόν, απλώς δουλεύω σκληρά και θα περιμένω για ακόμα δύο-τρεις εβδομάδες. Μετά θα κάτσω με την οικογένειά μου και τον ατζέντη μου, να συζητήσουμε διεξοδικά για να δω τι θα κάνω», επανέλαβε, πριν αναφερθεί στη λύση της Ευρώπης: «Θα ήθελα να παίξω ξανά πίσω στην πατρίδα, ίσως για ένα ή δύο χρόνια, αλλά τα παιδιά μου είναι εδώ, είναι δίγλωσσα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Θα ήθελα να παραμείνουν εδώ, ο μικρός μου γιος είναι μόλις πέντε ετών και προτιμώ να τελειοποιήσει τα αγγλικά του πρώτα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για αυτά εδώ, στις ΗΠΑ. Είναι καλύτερα, λοιπόν, να μείνω για μερικά χρόνια ακόμα εδώ. Το κάνω για εκείνα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ