27.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Οι δεύτερες επιθέσεις έχουν τη δική τους ιστορία

Περνούν στα ψιλά της στατιστικής. Σε τελική ανάλυση ο Ολυμπιακός είχε 12 επιθετικά ριμπάουντ που είναι μεν μεγάλη επίδοση, όχι όμως και η μεγαλύτερη του αφού την ξεπέρασε σε έξι παιχνίδια. Οι 21 πόντοι όμως που πήρε από αυτά, χωρίς να είναι επίσης ρεκόρ περιόδου αφού είχε 23 με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, είχαν ξεχωριστή αξία για τους “ερυθρόλευκους” στη χθεσινή νίκη επί της Μπάγερν. Αυτό γιατί στην άλλη πλευρά του παρκέ, επέτρεψαν στους Γερμανούς να πάρουν μόνο τέσσερις με τον ίδιο τρόπο.

 


Ο Ολυμπιακός είχε αρνητικό πρόσημο στους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ στα τρία προηγούμενα, εντός έδρας παιχνίδια τους (-7 με Χίμκι, -6 με Μπαρτσελόνα και -5 με ΤΣΣΚΑ) για να βγάλουν το χθεσινό +17. Ήταν το τρίτο εντός έδρας παιχνίδι στο οποίο πήρε τουλάχιστον 20 πόντους από δεύτερες επιθέσεις μετά τους 23 με τον Παναθηναϊκό και τους 20 με την Μπασκόνια. Κόντρα στους Βάσκους μάλιστα είχε το μεγαλύτερο επιμέρους σκορ από επιθετικά ριμπάουντ (20-2).

 


Κατά τα άλλα...

 


Παρά την απουσία του κορυφαίου δημιουργού του, του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός έβγαλε πολλές συνεργασίες που μετουσιώθηκαν σε 22 ασίστ. Ήταν η έβδομη φορά στα εντός έδρας παιχνίδια του, στην οποία έφτασε τις 20+ ασίστ.

 


Υπάρχει όμως ένα στοιχείο της στατιστικής που δείχνει τη θέληση που είχε χθες ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μπλατ είχε γράψει μηδενική επίδοση στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, είχε κάνει μόνο δύο κλεψίματα στο Μαυροβούνιο με την Μπουντούτσνοστ αλλά έδειξε μεγαλύτερη προσήλωση και διάθεση να κυνηγήσει και να κλέψει τις μπάλες, κάνοντας οχτώ κλεψίματα.

 


Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ, κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι φτάνοντας τα 44, σημείωσαν ρεκόρ περιόδου ως προς τα παιχνίδια στο ΣΕΦ δεδομένου ότι το προηγούμενο ήταν τα 41 που είχε στα παιχνίδια με Μπουντούτσνοστ, Εφές και Μπασκόνια.

 


Στον αντίποδα έκαναν περισσότερα λάθη από κάθε άλλο εντός έδρας παιχνίδι τους, έχοντας 15. Είχαν από 14 στα παιχνίδια του ΣΕΦ με Μιλάνο, Παναθηναϊκό και Χίμκι. Παράλληλα έμειναν για πρώτη φορά σε μηδενική επίδοση κοψιμάτων ως γηπεδούχοι και συνολικά τρίτη φορά φέτος (το ίδιο είχε γίνει στα εκτός έδρας ματς με Μπασκόνια και Ρεάλ).

 


Ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις της επικράτησης από πολύ νωρίς. Το +10 της πρώτης περιόδου απλοποίησε τα πράγματα σε έναν βαθμό και ήταν απόρροια κυρίως της αμυντικής αποτελεσματικότητας του. Το παθητικό των 10 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο, συνιστά ρεκόρ περιόδου ως προς τα παιχνίδια του ΣΕΦ, αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 11 πόντοι που είχε δεχτεί στην τρίτη περίοδο με τη Φενέρμπαχτσε, στη δεύτερη με τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη και τη δεύτερη με τη Χίμκι και στη δεύτερη με την Μπαρτσελόνα.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ