22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΒΑ: Οι δέκα καλύτεροι αμυντικοί όλων των εποχών (vid)

Ποιος είπε ότι στο ΝΒΑ δεν δίνουν βάση στην άμυνα; Δείτε στο Basketa.gr τους δέκα κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το ΝΒΑ αποτελεί το «πανηγύρι των μουρλών». Νομίζουν ότι κανείς δεν ασχολείται με την άμυνα. Η αλήθεια είναι αυτό σημαίνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Σε -ενδεχομένως- αδιάφορους αγώνες της κανονικής περιόδου, αλλά και σε ομάδες που δεν έχουν στόχους από κάποιο σημείο της σεζόν και μετά.

Ωστόσο τα αμυντικά συστήματα που υπάρχουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, σε συνδυασμό με την σωστή άμυνα που μαθαίνουν να παίζουν οι παίκτες είναι κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με ό,τι νομίζει η πλειονότητα ότι συμβαίνει πραγματικά. Η λέξη «ξύλο» είναι άγνωστη. Δεν υπάρχουν κρατήματα εκτός φάσης, ενώ δίνεται βαρύτητα στην άμυνα στον αέρα.

Κάποιοι παίκτες λοιπόν έγραψαν ιστορία μέσω του σπουδαίου τρόπου που αμύνθηκαν... Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν διέθεταν επιθετικό ταλέντο. Άλλωστε αποτελεί πραγματικότητα ότι ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς όλων των εποχών.

Φυσικά στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να μπει στην εξίσωση και το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη λίστα με τους top αμυντικούς στην οποία δεν βρήκαν θέση μεγάλοι παίκτες όπως οι Λεμπρόν Τζέιμς, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Μέτα Ουόρλντ Πις, Τζέισον Κιντ, Μπιλ Ουόλτον, Γιάο Μινγκ, Καρλ Μαλόουν και Μπομπ Κούζι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ