25.2 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Οι γηπεδούχοι και… το δώρο του Σάρας (vids)

Σε μια βραδιά με ματς σε τρομερή εξέλιξη στην Ευρωλίγκα, τα νέα είναι ευχάριστα για τα ελληνικά χρώματα, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει την Μπασκόνια και να συνεχίζει την αντεπίθεση για την οκτάδα, την ώρα που ένας... πρώην, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του έκανε το δικό του δώρο.

Με το κλίμα βαρύ λόγω του πένθους για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός σε ένα... τρελό σε εξέλιξη παιχνίδι με την Μπασκόνια, νίκησε με 72-70 και έμεινε όρθιος στη διεκδίκηση της οκτάδας. Παρά το +23 του ημιχρόνου, οι Βάσκοι επέστρεψαν, πέρασαν μπροστά, αλλά οι άμυνες του Βουγιούκα και οι βοήθειες των Τόμας-Κιλπάτρικ «καθάρισαν» το ματς για τους «πράσινους», οι οποίοι θα παίξουν ξανά... τα ρέστα τους στο Μιλάνο, μιας και η διαφορά των εννέα πόντων από το πρώτο ματς δεν καλύφθηκε.

Η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους «πλήγωσε» τη Μακάμπι με 85-83 κι έκανε δώρο στον Παναθηναϊκό. Οι Λιθουανοί έδειξαν στο σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ότι δεν τα παρατούν ποτέ, κράτησαν έστω τις μαθηματικές τους ελπίδες για πρόκριση, καθώς πραγματικές δεν υπάρχουν μάλλον. Περισσότερο, μάλλον, τράβηξαν και τους Ισραηλινούς προς τον αποκλεισμό, αφήνοντας «αιωνίους», Μπασκόνια και Αρμάνι να παλεύουν.

Η Νταρουσάφακα επίσης δεν είναι αδιάφορη και το έδειξε κόντρα στην Χίμκι, παίρνοντας με 91-85 την τέταρτη φετινή της νίκη στη διοργάνωση. Σε ένα «χορταστικό» ματς, όπου ο Μάικλ Έρικ κυριάρχησε απόλυτα στις «μάχες» κοντά στο καλάθι, η τουρκική ομάδα έδειξε περισσότερη διάθεση και πήρε το... ντέρμπι των απγοητευμένων.

Ο Μάικ Τζέιμς έκανε φοβερά και τρομερά πράγματα στη Μαδρίτη, αλλά η Ρεάλ ήταν εκείνη, που άντεξε στις λεπτομέρειες, με το 92-89 επί της Αρμάνι να διατηρεί ακόμη ελπίδες για τη δεύτερη θέση. Παρά τους 35 πόντους του Αμερικανού σε ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο, στο τέλος οι επιλογές των Ιταλών ήταν κάκιστες, η ψυχραιμία της «Βασίλισσας» μέτρησε με μεγάλη αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και τώρα... ήρθε η ώρα του κρίσιμου αγώνα των Λομβαρδών με τον Παναθηναϊκό.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Τρίτη 19/3:

Αναντολού Εφές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-80
Φενέρμπαχτσε-Μπουντούτσνοστ 76-67
Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου 89-69
Μπαρτσελόνα-Γκραν Κανάρια 93-64

Τετάρτη 20/3:

Νταρουσάφακα-Χίμκι 91-85
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 72-70
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ζαλγκίρις 83-85
Ρεάλ Μαδρίτης-Αρμάνι Μιλάνο 92-89

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ