17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Οι αριθμοί του «The Last Dance» έγραψαν ιστορία για το ESPN

Υποστηρικτές του Μάικλ Τζόρνταν ή «haters» -σ.σ. αλήθεια υπάρχουν;- υποστηρικτές των Μπουλς των 90s ή όχι, ικανοποιημένοι ή όχι από το αποτέλεσμα του «The Last Dance» που έριξε τα ξημερώματα την αυλαία του με την προβολή του 9ου και του 10ου επεισοδίου του, υπάρχουν κάποια στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Ποια είναι αυτά;

 


*Το ντοκιμαντέρ ήταν πολύ δημοφιλές σε όλη τη διάρκεια του. Ειδικά τα δύο πρώτα επεισόδια... σάρωσαν αφού τα παρακολούθησαν 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές από το ESPN και το ESPN 2.

 


*Τα δύο πρώτα επεισόδια επίσης ήταν αυτά που είδε περισσότερος κόσμος από το δίκτυο του ΕSPN από το 2004 μέχρι σήμερα, στις ηλικίες 18-34 και 18-49.

 


*Στη διάρκεια των δύο πρώτων επεισοδίων το #TheLastDance ήταν το κορυφαίο trending topic στο twitter και πρώτο trend στην αναζήτηση στο Google εντός των Η.Π.Α.

 


*Το ESPN μέτρησε αθροιστικά 9 εκατομμύρια engagements σε Facebook, Instagram και Twitter.

 


*Στη διάρκεια του μήνα το ντοκιμαντέρ συγκέντρωσε τον εντυπωσιακό μέσο όρο των 5,6 εκατομμυρίων θεατών ως προς τα οχτώ πρώτα επεισόδια του.

 


*Ο αριθμός αυτός είναι 57% μεγαλύτερος από την πρεμιέρα του προηγούμενου δημοφιλέστερου ντοκιμαντέρ του ESPN που ήταν το «You Don't Know Bo» του 2012, που αφορούσε στον Μπο Τζάκσον παλαίμαχο αθλητή του baseball και του football στις ΗΠΑ.

 


Τα ονόματα που... αναφέρθηκαν περισσότερο

 

 

Ήταν ένα ντοκιμαντέρ 10 ωριαίων επεισοδίων. Η προβολή τους απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό το twitter και εκεί υπήρξε αναφορά σε πολλά ονόματα. Ποια όμως αναφέρθηκαν περισσότερο, σχετικά βέβαια με το «The Last Dance»; Προφανώς στην πρώτη θέση ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν και τον ακολούθησαν ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Ντένις Ρόντμαν και μόλις στην 5η θέση ο Σκότι Πίπεν.

 


Υπάρχει αμφιβολία ότι η πλήρης απουσία δράσης απογείωσε το ντοκιμαντέρ; Το ESPN άλλωστε προγραμμάτιζε την προβολή του για τον Ιούνιο αλλά ο κορωνοϊός το οδήγησε στην επίσπευση της. Τα πρώτα οχτώ επεισόδια κυριάρχησαν στον μήνα που έφυγε σε τηλεθέαση στις ΗΠΑ ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται τα νούμερα της προβολής των επεισοδίων Νο9 και Νο10.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ