17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι αριθμοί εξηγούν το “γιατί” της Μαδρίτης

Για να καταφέρει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα να διεκδικήσει και πολύ περισσότερο να πάρει μία νίκη στη Μαδρίτη, θα πρέπει να κάνει πολλά. Να πιάσει, αν είναι δυνατό, το τέλειο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έκανε χθες κόντρα στη Ρεάλ κάποια πράγματα πολύ καλά αλλά σε κάποια δεν έπιασε τη βάση για να φύγει ηττημένος, χωρίς να έχει την αίσθηση ότι τουλάχιστον το πάλεψε ως το τέλος.

 


Καταρχήν, η περιφερειακή άμυνα του δεν στάθηκε στο ύψος της, με τη Ρεάλ να εκτελεί με πολλά τρίποντα (13 εύστοχα) και υψηλό ποσοστό (56,52%). Τα 13 τρίποντα που δέχτηκε ο Ολυμπιακός είναι τα περισσότερα των εκτός έδρας αγώνων του αφού είχε δεχτεί 11 από τη Χίμκι ενώ 13 είχαν σημειώσει οι Μαδριλένοι και στο παιχνίδι του ΣΕΦ αλλά με εννιά περισσότερες προσπάθειες (32 έναντι των 23 που είχε χθες).

 


Αυτή είναι μία από τις εξηγήσεις του μεγάλου παθητικού των 94 πόντων που αυτόματα “ψαλίδισε” τις ελπίδες του για νίκη. Ήταν και το μεγαλύτερο που είχε μακριά από το ΣΕΦ αφού το προηγούμενο υψηλότερο παθητικό του ήταν στο ΟΑΚΑ όπου δέχτηκε 93 πόντους.

 


Η δύσκολη, στο κομμάτι της άμυνας, βραδιά, φάνηκε ότι θα έρθει από νωρίς με τον Ολυμπιακό να δέχεται 28 πόντους στην πρώτη περίοδο, ισοφαρίζοντας το υψηλότερο εκτός έδρας παθητικό του σε ένα δεκάλεπτο. Το ίδιο είχε στην τέταρτη περίοδο του παιχνιδιού με την Μπασκόνια.

 


Ο Ολυμπιακός πήγε πήγε ελάχιστες φορές στη γραμμή του φάουλ. Εκτελώντας τέσσερις βολές ισοφάρισε τη 2η μικρότερη επίδοση της ιστορίας του, πίσω μόνο από την επίδοση των τριών βολών που είχε στο ματς των πλέι οφ του 2015 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι “ερυθρόλευκοι” ισοφάρισαν και τη 2η χαμηλότερη επίδοση εύστοχων βολών της ιστορίας τους αφού είχαν δύο χθες και μία στο ματς με την Μπαρτσελόνα της 17ης Απριλίου 2015.

 


Αυτά τα δύο αρνητικά ρεκόρ ήταν απόρροια των 13 μόλις κερδισμένων φάουλ που είχε η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ και που ήταν τα λιγότερα από κάθε άλλον αγώνα της, αφού είχε από 16 στο Κάουνας και εντός έδρας με την Εφές και την Γκραν Κανάρια.

 

 


Μπορεί το αμυντικό του transition να μην είχε σοβαρά προβλήματα δεδομένου ότι η Ρεάλ βρήκε μόνο επτά πόντους στον αιφνιδιασμό, όμως ο Ολυμπιακός δεν πήρε ούτε πόντο στο “ανοιχτό” γήπεδο κι ενώ στις πρώτες 17 αγωνιστικές δεν είχε πέσει κάτω από τους τέσσερις, επίδοση που είχε στη Βαρκελώνη.

 


Στον τομέα των αμυντικών ριμπάουντ ο Ολυμπιακός δεν είχε προβλήματα, αφού οι γηπεδούχοι πήραν μόνο τρία επιθετικά στη χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των αντιπάλων των “ερυθρόλευκων” αφού τόσα είχε και η Μπουντούτσνοστ. Βέβαια αυτό εξηγείται και από τα πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας της Ρεάλ. Κάπως έτσι όμως ο Ολυμπιακός είχε μηδενικό παθητικό πόντων από επιθετικά ριμπάουντ για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα. Πριν το χθεσινό παιχνίδι το χαμηλότερο ήταν οι δύο πόντοι που δέχτηκε στα εντός έδρας ματς με τη Ρεάλ και την Μπασκόνια αλλά και στην Τουρκία με την Νταρουσάφακα.

 


Βέβαια ο Ολυμπιακός στο τέλος της βραδιάς είχε συνολικά 27 ριμπάουντ, επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 28 στο Κάουνας.

 


Για τον Ολυμπιακό είναι αξιοσημείωτη η επίδοση των επτά μόνο λαθών του, που είναι ρεκόρ περιόδου αφού είχε εννιά στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

 


Στατιστικά, η Ρεάλ έκανε το καλύτερο παιχνίδι μεταξύ των αντιπάλων του Ολυμπιακού, όπως μαρτυρούν οι 127 βαθμοί της στο ranking, έχοντας πέντε περισσότερους από εκείνους της Μιλάνο στο ΣΕΦ (122).

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ