20.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Οι αριθμοί «δείχνουν» ΠΑΟΚ και Χάντερ (pics)

Τις ουραγούς ομάδες των ομίλων τους θα αντιμετωπίσουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχθούν στο κλειστό της Πυλαίας την Οπάβα (23/01, 19.30), η οποία έχει πανηγυρίσει μόλις μία φορά φέτος στη διοργάνωση, συγκεκριμένα στην πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου κόντρα στη Ναντέρ στη «Viceucelova Hala». Από τότε οι Τσέχοι μετρούν μόνο ήττες, με αποτέλεσμα να «κρατούν» πλέον το αρνητικό ρεκόρ διαδοχικών ηττών στη διοργάνωση. Είναι, μάλιστα, η μοναδική ομάδα φέτος στο BCL που έχει δεχθεί περισσότερους από 1.000π. (συγκεκριμένα, έχει παθητικό 1.028π.).

Οι «ασπρόμαυροι» προβάλλουν ως το φαβορί για την κατάκτηση της νίκης, κάτι βέβαια που θα πρέπει να επιβεβαιώσουν και εντός παρκέ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό Βαγγέλη Μαργαρίτη που ταλαιπωρείται από ίωση, καθώς και τον πρόσφατα αποχωρήσαντα Γιάννη Αθηναίου. Ο ΠΑΟΚ έχασε στα δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια του στο BCL, ενώ προερχόταν από επιτυχημένο σερί πέντε νικών. Κέρδισε τα τελευταία τέσσερα εντός έδρας ματς του, αλλά ποτέ στην ιστορία του στη διοργάνωση δεν έχει κερδίσει πέντε σερί.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν, επίσης, να επιδείξουν πέντε νίκες στα έξι παιχνίδια που ο Φιλ Γκος ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, ενώ στα τέσσερα που μπήκε ως αλλαγή έχουν απολογισμό τρεις ήττες και μόλις μία νίκη.

Ο Μάρτιν Γκνιάντεκ, από πλευράς φιλοξενουμένων, έχει το χειρότερο ρεκόρ από όλους τους σέντερ στο φετινό Basketball Champions League στα λάθη, καθώς υποπίπτει σε κατά μέσο όρο 3,1 ανά αγώνα.

Η «Ένωση», που είναι μέχρι στιγμής δεύτερη στον όμιλό της με 9-2 με την πρώτη Χάποελ Ιερουσαλήμ να έχει ένα παιχνίδι παραπάνω (10-2), καλείται να περάσει από το «Pabellon Fernando Martin» (23/01, 21.30) κόντρα στους Ισπανούς, του 3-8, με το Λούκα Μπάνκι να μην μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Βασίλη Καββαδά και Δημήτρη Μωραΐτη. Η Φουενλαμπράδα «τρέχει» αρνητικό σερί οκτώ ηττών, ενώ είχε ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν, με τρεις διαδοχικές επιτυχίες, τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κερδίσει και στα έξι παιχνίδια τους φέτος στο BCL, στα οποία σκόραραν τουλάχιστον 80π.

Οι αντίπαλοι των Ισπανών έχουν, παράλληλα, το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα φέτος, καθώς σκοράρουν με μ.ό. 40.8%.

Ο Βινς Χάντερ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και πάνω του αναμένεται να «ποντάρει» και πάλι η ΑΕΚ. Ο Αμερικανός έχει πάρει… φόρα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του με στη διοργάνωση, καθώς σκοράρει κατά μέσο όρο 20,5π. Στα πρώτα τρία είχε 15π. κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ, 5π. απέναντι στη Νίμπουρκ και 9π. με αντίπαλο την Μπάμπεργκ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ