17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Γυναικών στον δρόμο για το Ευρωμπάσκετ 2021

Τη Σλοβενία, την Ισλανδία και τη Βουλγαρία θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας Γυναικών στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έλαβε χώρα τη Δευτέρα (22/07) στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Η διοργάνωση θα συνδιοργανωθεί από τη Γαλλία και την Ισπανία, με τις δύο χώρες να έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τελική φάση. Άλλες τριάντα τρεις Εθνικές θα πάρουν μέρος στα προκριματικά, μεταξύ των οποίων και η «γαλανόλευκη», για να διεκδικήσουν τα εναπομείναντα δεκατέσσερα «εισιτήρια». Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα χωρίστηκαν σε εννέα ομίλους, έξι των τεσσάρων ομάδων και τριών των τριών ομάδων, και την πρόκριση θα εξασφαλίσουν οι εννέα νικητές κάθε ομίλου και οι πέντε καλύτεροι δεύτεροι, ύστερα από διπλά παιχνίδια (εντός κι εκτός έδρας). Στη δεύτερη περίπτωση, για να προκύψουν οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στη Βαλένθια και τη Λιόν, δεν θα μετρήσουν τα αποτελέσματα κόντρα στις ομάδες που θα μείνουν στην τέταρτη θέση της κατάταξης, στους ομίλους φυσικά που θα κληρωθούν τέσσερις ομάδες.

Οι όμιλοι:
Α’: Ισλανδία, Σλοβενία, Ελλάδα, Βουλγαρία
Β’: Ισραήλ, Σουηδία, Μαυροβούνιο
Γ’: Ελβετία, Ρωσία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Εσθονία
Δ’: Ρουμανία, Ιταλία, Τσεχία, Δανία
Ε’: Λιθουανία, Σερβία, Τουρκία, Αλβανία
ΣΤ’: Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Λευκορωσία
Ζ’: Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Φινλανδία
Η’: Ολλανδία, Ουγγαρία, Σλοβανία
Θ’: Γερμανία, Λετονία, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία

Τα προκριματικά θα διεξαχθούν σε τρία «παράθυρα»: το διάστημα 10-18 Νοεμβρίου του 2019, στις 8-16 Νοεμβρίου του 2020 και από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2021. Η τελική φάση δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, πότε θα λάβει χώρα. Θυμίζουμε πως τα ευρωπαϊκά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα δεν θα παίξουν στα προ-Προοολυμπιακά Τουρνουά, καθώς οι ΣερβίαΙσπανίαΜεγάλη ΒρετανίαΓαλλίαΒέλγιο και Σουηδία εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Προολυμπιακό Τουρνουάτου Φεβρουαρίου μέσω του Ευρωμπάσκετ 2019 και θα παλέψουν, κόντρα στις εθνικές ομάδες των άλλων ηπείρων, για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 που θα γίνουν στο Τόκιο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ