23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Οι Έφηβοι «αγρίεψαν»!

Η Εθνική Εφήβων εμφανίστηκε καλύτερη, πιο αποφασισμένη και «ξέσπασε» για τη «βαριά» ήττα από τους Γάλλους πάνω στη Σλοβενία, κάνοντάς της επίδειξη δύναμης στο δεύτερο ημίχρονο με 72, με την Φινλανδία να βρίσκεται τώρα στο δρόμο της, με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U18.

Αυτή την φορά η Εθνική Εφήβων ήταν εξαιρετική! Μια ομάδα, που είχε ξεκάθαρο πλάνο με αρχή, μέση και τέλος για το πώς να βάλει από κάτω τη Σλοβενία και να πάρει τη 2η θέση στον όμιλό της, εμφανίστηκε στο παρκέ και πήρε αυτό που ήθελε, «συντρίβοντάς» τη με 72-54 κι έχοντας μπροστά της το «εμπόδιο» της Φινλανδίας, για να περάσει στους «8». Εκπληκτικός με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ από 11 πόντους είχαν οι Γκρέγκορ Γκλας και Ζίγκα Σάμαρ για τους ηττημένους.

Μετά το αρχικό 2-11 και το μικρό «σοκ» από τους φιλιξενούμενους, στα 9 λεπτά υπήρχε η απόλυτη ισορροπία, με το σκορ τότε στο 13-13 και οι Νικολαΐδης-Κάδρας βρήκαν λύσεις, ώστε να πάρουμε ελαφρύ προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (19-16). Καλόγηρος και Ρογκαβόπουλος πήραν «μάχες», με το τρίποντο του Καράμπελα για το 38-30 του ημιχρόνου να μας δίνει «αέρα» για τη συνέχεια.

Ο Γκλας και ο Σάμαρ προσπάθησαν να φέρουν την αντίδραση των Σλοβένων, αλλά αυτό έγινε μέχρι να μειώσουν στο καλάθι (40-38 στο 25'). Εκεί ξεκίνησε ένα «σόου» του Νικολαΐδη, που «πυροδότησε» ένα «ξέσπασμα» από την περιφέρεια, για να έχουμε το ευρύ +16 με τη λήξη 30 λεπτών (55-39). Η άμυνα έκανε εκπληκτική δουλειά στο τέλος, με τη μία τάπα... να ακολουθείται από την άλλη και τους παίκτες μας, που δεν είχαν πια το άγχος του πρώτου μέρους, να κάνουν ό,τι ήθελαν με ηγέτη τον Νικολαΐδη.

Δεκάλεπτα: 19-16, 38-30, 55-39, 72-54

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ