21.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι… έξυπνες «βόμβες» του Νώντα

Το στοίχημα της Kalamata BC για καθιέρωση στις εθνικές κατηγορίες δεν πετυχαίνει εδώ και 4 χρόνια, ψάχνοντας την κατάλληλη «συνταγή», για να μη γίνει άλλη μια ομάδα... ασανσέρ του μεσσηνιακού μπάσκετ, με την προοπτική του Παύλου Νώντα να είναι ίσως η πιο ελπιδοφόρα.

Πριν από 4 χρόνια τέτοια εποχή, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού Καλαμάτας έβλεπαν τη μία προσπάθεια μετά την άλλη στην Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να πηγαίνει... στο βρόντο. Η προοπτική της Γ' Εθνικής, με όποια οφέλη κι αν έρχονταν μαζί, δεν εκπληρώθηκε ποτέ και οι παράγοντές του βρέθηκαν σε τέλμα. Τότε τέθηκε πολύ σοβαρά η λύση να διαλύσουν την προσπάθεια τους και μαζί την ομάδα.

Και εκείνη τη στιγμή, προέκυψε η ιδέα της Kalamata BC. Ή, ας το πούμε καλύτερα, της μπασκετικής «Μαύρης Θύελλας». Η ιδέα αγκαλιάστηκε από το κοινό της πόλης, που θεωρεί ήδη την «ασπρόμαυρη» ομάδα ως «Μαύρη Θύελλα», παρότι δεν επιχειρείται σοφά η άμεση οικειοποίηση ή ο σφετερισμός του ονόματος από το ένδοξο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια, κατακτήθηκαν δύο πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και ήρθαν ισάριθμοι υποβιβασμοί από τη Γ' Εθνική. Η ομάδα προσπαθεί να βάλει τα «θεμέλια», αλλά κάθε φορά κάτι δεν πάει καλά. Το 2017 οι πολλοί τραυματισμοί και η λανθασμένη διαχείριση όλων των καταστάσεων, θετικών ή αρνητικών, έφεραν τον υποβιβασμό. Δύο χρόνια αργότερα, η πρώτη εξάδα αγώνων με ισάριθμες, σε ένα πρόγραμμα βατό εκείνη τη στιγμή, κόστισαν, καθώς μετά η ομάδα... έτρεχε και δεν προλάβαινε.

Ο Παύλος Νώντας, πάντως, έδειξε το δρόμο για μια ομάδα που θα καθιερωθεί. Βάζει σιγά-σιγά αρχές, συγκεκριμένο πλάνο και επενδύει για το μέλλον, που όλοι ελπίζουν να τη βρει ως τον επόμενο μεγάλο εκπρόσωπο της Μεσσηνίας στο ελληνικό μπάσκετ, μετά τον Ποσειδώνα. Όχι ότι δεν είχαν αρχές οι προκάτοχοί του. Ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος τεχνικός και ο Αντώνης Κούτρης ένας έμπειρος κόουτς με γνώση σε διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, όπως εκείνη του πρώτου υποβιβασμού. Ο νυν προπονητής, όμως, είναι αυτός που μοιάζει έτοιμος να προχωρήσει στο «βήμα» παραπάνω.

Αυτό δείχνουν και οι κινήσεις αυτού του καλοκαιριού. Ο Παναγιώτης Μανωλάκης, ο Μάριος Ζύμπας, ο Φίλιππος Αρώνης, ο Γιώργος Βάκρινος και ο Νίκος Φραγγέας μπορούν να δημιουργήσουν ένα σταθερό κορμό δίπλα σε Δημήτρη Καλογερόπουλο και Γιώργο Μαθιόπουλο, με ενδεχόμενη και την παραμονή του Γιώργου Μπάκα. Κάποιοι εκ των πρώτων, μάλιστα, έχουν κάποιες πρώτες παραστάσεις σε εθνικές κατηγορίες, που θα μπορούσαν να φανούν πολύτιμες σε επόμενη απόπειρα.

Μαζί τους, ήρθε να... τα δέσει όλα ο Ιωσήφ Μπούσι. Και μόνο που είχε ρόλο στον Έσπερο Καλλιθέας του Αντώνη Μάντζαρη στη Β' Εθνική λέει πολλά για μεταγραφή που γίνεται σε μια κατηγορία του (χαμηλού) επιπέδου της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Είναι εμφανές, επομένως, αποτελεί επένδυση, όπως και όλοι οι υπόλοιποι που αποκτήθηκαν.

Απέναντι στις δέκα αποδεσμεύσεις, λοιπόν, η Kalamata BC απάντησε συντεταγμένα, με το δικό της σχέδιο και μέσα σε μια εβδομάδα δημιούργησε το ρόστερ της νέας σεζόν. Ας πούμε σε αυτό το σημείο, όμως, ότι δεν είναι μόνο για την νέα σεζόν, αλλά για τα επόμενα χρόνια, με τον Παύλο Νώντα, που έχει δείξει πώς να κάνει μια ομάδα νικήτρια, βάζοντας και «γερές» βάσεις για να πρωταγωνιστήσει για καιρό, να τοποθετεί τη «σφραγίδα» του φαρδιά πλατιά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ