16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οι Έλληνες του NCAA και ο Πάπας (vid)

Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κέρδισε με 82-62 τους Καλιφόρνια Μπάπτιστ, στο «Haas Pavillon», κι έκανε το «τέσσερα στα τέσσερα» στην πρώτη κατηγορία του NCAA.

Ο Δημήτρης Κλωνάρας αγωνίστηκε για μόλις τρία λεπτά και πρόλαβε να δώσει μία ασίστ, με τον Γκραντ Αντίτσεβιτς να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 23π. Ο Φερόν Φλέιβορς, με 11π. και εφτά ριμπάουντ, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι «βαπτιστές». Στη δεύτερη κατηγορία το Ουέστερν Νιου Μέξικο νίκησε με 91-77 το Σάουθγουεστ Νιου Μέξικο, με το Γιώργο Μόσιαλο να έχει ένα ριμπάουντ σε 3’. Ο Άντριου Λέοναρντ με 25π. αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των «μάστανγκς» και ο Τζόσουα Χάρις με 16π. ξεχώρισε από τους ηττημένους.

Ελληνικές συμμετοχές είχαμε και στην τρίτη κατηγορία, με τον Κώστα Τάτση να έχει 14π., ισάριθμα ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλέψιμο, αλλά και τρία λάθη σε 22’, στην ήττα του Λέσλεϊ με 91-68 από το Εμάνουελ. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ μαζί με τον Τσέιζ Χάουαρντ (14π., οκτώ ριμπάουντ). O Γιάννης Χατζηβέρογλου, από την πλευρά του, είχε 0/2 τρίποντα στην ήττα του ΜΙΤ με 71-64 από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης-Βοστώνης, με τον Τιμ Κοντολάνσκι να σκοράρει 16π. και να μαζεύει εφτά ριμπάουντ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ηγέτες επιθετικά τους Τσαρλς και Τσάρλι Μίτσελ, με 22 και 14 πόντους, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, ο Τζορτζ Πάπας -που εάν κρίνουμε από το ονοματεπώνυμό του δεν είναι απίθανο να είναι ελληνικής καταγωγής- είδε το όνομά του να κάνει το γύρο του κόσμου για λάθος λόγο. Το Κάνσας διέλυσε με 112-57 το Μονμάουθ, αλλά ο τριτοετής γκαρντ έκρινε πως έπρεπε να παίξει άμυνα στην τελευταία φάση, ενώ ο αντίπαλός του Τριστάν Εναρούμα απλώς ντρίμπλαρε για να κυλήσει ο χρόνος. Του έκλεψε, λοιπόν, την μπάλα και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό, ενθουσιάστηκε μάλιστα τόσο πολύ που είπε και κάποια «γαλλικά», για τα οποία οι διαιτητές τον χρέωσαν με τεχνική ποινή.

«Είμαι πάρα πολύ ανταγωνιστικός, αλλά χάσαμε την ψυχραιμία μας στο τέλος. Είμαστε πίσω με εκατό πόντους και πάμε και καρφώνουμε κι αρχίζουμε και φωνάζουμε κιόλας. Αυτό είναι αχαρακτήριστο. Όταν χάνεις από μια καλύτερη ομάδα δίνεις το χέρι σου και βγαίνεις από το παρκέ», σχολίασε ο προπονητής του, Κινγκ Ράις, μετά το τέλος του ματς για τον Τζορτζ Πάπας, ο οποίος για την ιστορία τελείωσε με 12π., ένα ριμπάουντ, δύο ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα σε 17’, αλλά έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω του για την αψυχολόγητη πράξη του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ