22.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Οι έδρες που «σπάνε» στο Champions League (pics)

Η δύναμη της έδρας ολοένα και μειώνεται στο Basketball Champions League, το οποίο έχει ήδη μπει στην τρίτη σεζόν του και οι επιτυχίες των γηπεδούχων παρουσιάζουν καθοδική τάση.

Στην πρώτη διοργάνωση του BCL, την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, το 64.3% των επιτυχιών σημειώθηκε εντός έδρας, σε σύνολο 332 αναμετρήσεων. Φέτος, στα 144 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, το ποσοστό επιτυχίας μόλις που ξεπερνάει το 52% όπως παρατηρεί η διοργανώτρια αρχή.

Στο αντίστοιχο σημείο της πρώτης σεζόν, με εννέα αγωνιστικές να έχουν παιχθεί δηλαδή, οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει στο 63.1% των ματς.

Η Βίρτους Μπολόνια και η Μούρθια είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες φέτος, με τους Ιταλούς να έχουν 4-0 στο «PalaDozza» και τους Ισπανούς 3-0 στο «Palacio De Los Deportes».

Από την άλλη, η Ολίμπια Λιουμπλιάνα έχει 0-5 στην «Arena Stozice», καθώς η μοναδική νίκη της φέτος έχει επιτευχθεί εκτός των τειχών της, στο Βέλγιο κόντρα στην Οστάνδη.

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ αγωνίζεται καλύτερα εκτός έδρας, παρά στο Ισραήλ, όσον αφορά στην επιθετική λειτουργία της. Είναι χαρακτηριστικό πως σκοράρει κατά μέσο όρο 81,3π. στην «Pais Arena» και 91,6π. εκτός έδρας. Το ίδιο συμβαίνει και με την ΑΕΚ, που έχει μ.ό. 78,2π. στο ΟΑΚΑ και 84.5π. μακριά από το «σπίτι» της.

Αμυντικά, η Αβελίνο δέχεται κατά μέσο όρο φέτος στην Ιταλία 90,2π., ενώ εκτός η αμυντική επίδοσή της είναι κατά πολύ καλύτερη, με μ.ό. 79. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ, που στην Πυλαία οι αντίπαλοί του σκοράρουν κατά μέσο όρο 79,8π. κι εκτός έδρας 73,8π., όπως και με τον Προμηθέα Πατρών. Στο «Δημήτρης Τόφαλος» οι παίκτες του Μάκη Γιατρά δέχονται κατά μ.ό. 83π. κι εκτός έδρας τέσσερις λιγότερους (79).

Η «Ένωση» έχει φέτος ρεκόρ 8-1 και 4-1 εντός έδρας, ο ΠΑΟΚ 5-4 και 3-1 στο «PAOK Sports Arena» και ο Προμηθέας Πατρών 6-3 και 2-2 στο κλειστό της αχαϊκής πρωτεύουσας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ