17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι «άσοι» στο μικροσκόπιο της Euroleague (vid)

Οργανώνουν το παιχνίδι, ορίζουν τον ρυθμό, είναι τα κυρίαρχα μυαλά του παρκέ, προσφέρουν θέαμα, κάνουν τους συμπαίκτες τους καλύτερους και το έργο των προπονητών τους ευκολότερο... Είναι οι πλέι-μέικερ... Η Euroleague δημιούργησε ένα βίντεο-αφιέρωμα για τους κορυφαίους «άσους» της διοργάνωσης, με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές να παίρνουν θέση, μιλώντας για την απαιτητική φύση του ρόλου τους μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

«Είναι μια από τις πιο σημαντικές θέσεις στο παρκέ. Ο πόιντ-γκαρντ είναι εκείνος που ελέγχει το παιχνίδι και καθορίζει τον ρυθμό της ομάδας του. Όταν ήμουν μικρός πίστευα πως περισσότερη σημασία έχει το σκοράρισμα, αλλά όταν μεγάλωσα και ωρίμασα αντιλήφθηκα πως οι ασίστ είναι σημαντικότερες από τους πόντους». Αυτά τόνισε ο Μάρτιν Χέρμανσον της Βαλένθια

Ο Λορέντζο Μπράουν της Φενέρ είπε: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βλέπεις ως γκαρντ, είναι όλο το γήπεδο. Πρέπει να ξέρεις τους συμπαίκτες σου και που να πασάρεις την μπάλα ανάλογα με την κατάσταση».

«Μου αρέσει να σκέφτομαι πως μπορώ να κάνω το σωστό σουτ, την σωστή πάσα, παίρνοντας την σωστή απόφαση. Να δημιουργώ όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τους συμπαίκτες μου. Προσπαθώ να μιμηθώ παίκτες -του παρόντος ή του παρελθόντος- που είναι επιτυχημένοι σε αυτό το παιχνίδι» δήλωσε ο Μπίλι Μπάρον της Ζενίτ.

Ο Νικ Καλάθης της Μπαρτσελόνα από την μεριά του υπογράμμισε: «Πάντα είχα έφεση στο να πασάρω την μπάλα και πάντα με ευχαριστούσε το να κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους».

«Κάποια (χαρακτηριστικά μου) είναι έμφυτα, κάποια άλλα τα απόκτησα στην πορεία. Θα έλεγα πως το μεγαλύτερο κομμάτι είναι θέμα δουλείας, προόδου, μελέτης φιλμ και μάθησης από τα λάθη σου. Είναι θέμα συνεχούς προσπάθειας να γίνεις όσο το δυνατό καλύτερος γίνεται». Δήλωσε ο Σέιν Λάκριν της Εφές.

Τέλος, ο Βασίλης Σπανούλης του Ολυμπιακού είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και τυχερός που έχω σπουδαίους συμπαίκτες και προπονητές, οι οποίοι πάντα με σέβονται και με εμπιστεύονται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ