25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Οικοδεσπότες… μέχρι τέλους

Οι αναλύσεις που έχουν ήδη αρχίσει μετά το "κλείδωμα" των ζευγαριών με ελληνικών ενδιαφέρον για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έχουν ένα σωρό μπασκετικές επισημάνσεις. Λογικά, αλλά... βιαστικά. Διότι εννοείται ότι μπάσκετ θα παίξουν με Εφές και Φενέρ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά υπάρχει μια παράμετρος που προηγείται. Η έδρα.


Δεν είναι ίδιες όλες οι έδρες. Και σαν τις ελληνικές δύσκολα βρίσκεις άλλες. Το πλεονέκτημα που είχε νωρίτερα εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός και στο φινάλε ο Παναθηναϊκός είναι το πρώτο πολύτιμο λάφυρο. Και επιμένουμε, επειδή μιλάμε για τις δύο συγκεκριμένες έδρες, αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας. Πρόκρισης κατ' επέκταση.


Αν... ζυγίζονταν τα δύο πλεονεκτήματα του Παναθηναϊκού θα έβγαινε λίγο πιο "βαρύ". Αν προτιμάτε του Ολυμπιακού λίγο πιο "ελαφρύ" λόγω συνήθειας του αντιπάλου. Η Εφές παίζει σε... θέατρο. Είναι ομάδα που δεν έχει όγκο οπαδών, επί της ουσίας έχει μάθεινα παίζει εκτός και σε... ουδέτερα. Είναι πολλοί που θεωρούν τυχερό τον Ολυμπιακό με αυτό το "σταύρωμα". Ναι, είναι ξεκάθαρο φαβορί. Αλλά όχι τυχερός. Το ρόστερ της Εφές είναι ζηλευτό. Και η φόρμα της επίσης. Και οι... παραξενιές της την καθιστούν απρόβλεπτη. Αλλά συνολικά, ο Ολυμπιακός ξεκάθαρα κρατάει την τύχη του στα χέρια του.


Ο Παναθηναϊός δεδομένα θα ζήσει οριακές καταστάσεις. Και το δικό του ζευγάρωμα με τη Φενέρ του Ζοτς δεν ξέρεις από πού... να το πιάσεις. Ο Παναθηναϊκός δεδομένα είναι το "βαρύ" όνομα του ζευγαριού. Η Φενέρ όμως είναι το πιο... της μόδας. Μόνο που κι αυτό έχει να κάνει με τα δύο προηγούμενα χρόνια και όχι με τους δύο τελευταίους μήνες. Αυτοί δείχνουν ένα Παναθηναϊκό σε διαρκή βελτίωση, καλή φόρμα και τρομερή ψυχολογία. Απέναντι σε μια Φενέρ σε σταθερή πτώση, μπερδεμένη και με προβλήματα, που όμως έχει παίκτες και προπονητή για να το γυρίσουν απότομα. Πού όμως; Μέσα στο ΟΑΚΑ; Μα εκεί και στα... ντουζένια τους υποτάσσονταν. Μπέρδεμα μεγάλο...


Είναι ρεαλιστική η προσέγιση ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για διπλή ελληνική εκπροσώπηση στο φάιναλ φορ, μέσα στην Πόλη ένταντι δύο... Πολιτών. Θα έχει τη σημειολογία του, αλλά η ουσία είναι που μετράει και όχι η σημειολογία. Θα είναι τεράστιο όφελος και "λεζάντα" για το ελληνικό μπάσκετ ένα τέτοιο κατόρθωμα. Το οποίο βέβαια για να μην... παρασυρόμαστε, έχει μακρύ και δύσβατο δρόμο από την Τρίτη του Πάσχα μέχρι και τις 2 Μαϊου, το πολύ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ