30.7 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

Οικογενειακή υπόθεση

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα έχει ισχυρή εκπροσώπηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Ο Γιάννης και ο Θανάσης θα είναι μαζί, όπως όλα δείχνουν, στη 12άδα της Εθνικής μας, ενώ πιθανόν να συμπεριληφθεί και ο τρίτος αδελφός, ο Κώστας. Κάτι που δεν θα έχει προηγούμενο στη διοργάνωση, τρία αδέρφια να αγωνίζονται μαζί στην Εθνική ομάδα.

Οι Antetokounbros δεν θα είναι πάντως τα μοναδικά αδέρφια που θα παίξουν μαζί στην Κίνα. Υπάρχουν κι άλλες εθνικές ομάδες, που αποτελούν... οικογενειακή υπόθεση, όπως η Εθνική μας.

Η Νέα Ζηλανδία έχει τους Κόρι και Τάι Ουέμπστερ, η Νιγηρία τους Αλ Φαρούκ και Αλάντε Αμίνου, η Ισπανία τους Ουίλι και Χουάνκο Ερνανγκόμεθ (θα μπορούσε να έχει και τους Γκασόλ, αλλά ο Πάου δεν θα πάει), η Ρωσία τους Ντμίτρι και Μιχαΐλ Κουλάγκιν, η Βενεζουέλα τους Κρεγκ και Χοσέ Βάργκας, ο Καναδάς τους Φιλ και Τόμας Σκραμπ και η Πολωνία τους Ματέους και Μαρσέλο Πόνιτκα. 

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, τελούν υπό την αίρεση ότι οι προπονητές των παραπάνω ομάδων θα συμπεριλάβουν και τα δύο αδέρφια στις αποστολές, κάτι που ακόμα δεν είναι βέβαιο.

Βέβαιη και καταγεγραμμένη αντίθετα, είναι η ιστορία, που λέει ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο με τις περισσότερες ομάδες με αδέρφια μέχρι σήμερα ήταν αυτό του 2006 στην Ιαπωνία. Τέσσερις ομάδες είχαν τότε στις συνθέσεις τους ζευγάρια αδερφών:

*Ισπανία (Πάου και Μαρκ Γκασόλ)

*Γαλλία (Φλοράν και Μικαέλ Πιετρίς)

*Λιθουανία (Κσιστόφ και Ντάριους Λαβρίνοβιτς)

*Ιαπωνία (Γιόγι και Κοσούκε Τακεούτσι)

Το 2014 η Σλοβενία είχε παραταχθεί με τους Γκόραν και Ζόραν Ντράγκιτς και η Νέα Ζηλανδία με τους Κόρι και Τάι Ουέμπστερ.

Ενώ αν πάμε πιο πίσω, το 2002 στην Ιντιανάπολις η Ρωσία είχε στη σύνθεσή της τους Εβγκένι και Ζαχάρ Πασούτιν και το 1986 στην Ισπανία είδαμε με τη Γιουγκοσλαβία τους αδελφούς Πέτροβιτς. Τον αξέχαστο Ντράζεν και τον Άτσο, ο οποίος θα είναι παρών και στην Κίνα ως προπονητής της Βραζιλίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ