28.5 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Οδοστρωτήρας το Λαύριο παρέσυρε τον ΠΑΟΚ

Ασυγκράτητο το Λαύριο, σε μια ακόμα μοναδική παράσταση επικράτησε κατά κράτος στο κορυφαίο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του ΠΑΟΚ  (90-72)  και έδειξε ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί ακόμα και διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις την παραμονή του στην κορυφαία τετράδα του πρωταθλήματος (στην οποία βρίσκεται τώρα) με τη λήξη της κανονικής περιόδου.

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη έκαναν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους στη σεζόν (πιθανότατα το κορυφαίο) αποδεικνύοντας τη σωστή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στην ομάδα εδώ και αρκετά χρόνια και η οποία έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς στο δρόμο προς την καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία όπου βρίσκεται ήδη για 3η συνεχόμενη χρονιά με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα παλέψει για την παραμονή του στην πρώτη τετράδα και όχι στην κατηγορία !

Η νίκη του Λαυρίου αποκτά ξεχωριστή σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ ήταν σε τρομερό φεγγάρι (προερχόμενος από πέντε συνεχόμενες νίκες) ενώ οι γηπεδούχοι δεν είχαν στη διάθεσή τους ίσως τον κορυφαίο ξένο τους, τον ΜακΚένζι Μούρ λόγω τραυματισμού. Και όμως οι Γκρέι και Γουίγκινς (συνολικά πέτυχαν 37 πόντους με 15/23 σουτ !) πήραν τη σκυτάλη και υπερκάλυψαν το κενό του Μούρ, οδηγώντας την ομάδας τους σε μεγάλη νίκη και στο συνολικό 7-3 ως τώρα στις πρώτες αγωνιστικές. Μάλιστα οι δύο ξένοι μοίρασαν τα...ημίχρονο με τον Στίβεν Γκρέι να "εκτοξεύεται" στο πρώτο μέρος όπου έφτασε γρήγορα τους 19 πόντους για να πάρει στη συνέχεια τον ηγετικό ρόλο και στο σκοράρισμα ο Ουίγκινς.

Χάρις στο ξέσπασμα του Γκρέι στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 33-24 (14') και έκλεισαν το ημίχρονο στο +13 (48-35). Την ίδια ώρα στον ΠΑΟΚ δεν λειτουργούσε τίποτε καλά (όαση ο Μαργαρίτης που είχε 15π. με 7/10 δίποντα) και αυτό φαινόταν και στον εκνευρισμό των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου που χρεώθηκαν και με τεχνικές ποινές (ο Χρυσικόπουλος μάλιστα αποβλήθηκε). 

Το Λαύριο προηγήθηκε και με 17 (66-49)  λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου χάρις στον Ουίγκινς, ενώ στο 33'  με το καλάθι του Νίξον η διαφορά πήγε στη μέγιστη τιμή της, στους 24 πόντους (78-54) με τους φιλοξενούμενους να κινδυνεύουν με ιστορική συντριβή, αλλά τελικά να μαζεύουν την τελική διαφορά στους 18.  Μεγάλη βραδιά για το Λαύριο του Χρήστου Σερέλη ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή του στον πάγκο, καθώς είχε χάσει τον πατέρα του πριν από δύο μέρες.

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Στίβεν Γκρέι ήταν αυτός που έβαλε το Λαύριο στις ράγες και του έδωσε την ώθηση να πάρει από το πρώτο κιόλας ημίχρονο διψήφια διαφορά την οποία στη συνέχεια η ομάδα του μεγάλωσε.

Με τη γλώσσα των αριθμών:Τα μόλις 8 λάθη του Λαυρίου (που δεν είχε κανένα στο πρώτο δεκάλεπτο και μόλις 2 συνολικά στο ημίχρονο !) δείχνει το βαθμό συγκέντρωσης των παικτών του Χρήστου Σερέλη. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ με  6/3ο τρίποντα και με μόλις 11 ασίστ δεν μπορούσε να έχει μεγάλη τύχη. Σημαντικός αριθμός και τα 43 ριμπάουντ του Λαυρίου (9 ο Κουζέλογλου).

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 48-35, 68-54, 90-72.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ