15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οδηγός τα περσινά προκριματικά για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να επικρατήσει στο «Τάσος Καμπούρης» της Μονπελιέ, αλλά εξακολουθεί να ελπίζει σε πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας Γυναικών. Το μοναδικό «διπλό», στην ιστορία του στη διοργάνωση, επιτεύχθηκε άλλωστε στα περσινά προκριματικά.

Οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη υποδέχθηκαν στο κλειστό της Κανήθου το γαλλικό συγκρότημα κι έχασαν με 66-63. Αυτή τη διαφορά, των τριών πόντων, θα πρέπει να ανατρέψουν στην έδρα της αντιπάλου τους για να εξασφαλίσουν για δεύτερη διαδοχική φορά την παρουσία τους στην κανονική περίοδο. Οι «ερυθρόλευκες» ήταν εξ αρχής το αουτσάιντερ απέναντι στο γαλλικό συγκρότημα, σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή. Μετά την ήττα τους το έργο έγινε ακόμα πιο δύσκολο, ελπίδες όμως υπάρχουν.

Οι Πειραιώτισσες έφθασαν να προηγούνται ακόμα και με διαφορά 12π. στο πρώτο ματς, στη Χαλκίδα, δείχνοντας πως έχουν τις δυνατότητες. Ο επαναληπτικός θα γίνει την Τετάρτη (02/10, 21.00) στο «Palais Des Sports De Lattes» και για να κάνουν την έκπληξη και να αποκλείσουν την BLMA θα πρέπει να έχουν ως «οδηγό» την περσινή χρονιά. Όπως αναφέρεται από την Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε πέρυσι τους ομίλους με δύο νίκες, που αμφότερες επιτεύχθηκαν εντός έδρας. Δεν κατάφερε να… σπάσει το ρόδι εκτός των τειχών του, με το μοναδικό «διπλό» που έχει να επιδείξει στην ιστορία του στη διοργάνωση να είναι εκείνο κόντρα στη Βίσλα Κρακοβίας στα προκριματικά. Οι Ελληνίδες ήρθαν ισόπαλες με το πολωνικό συγκρότημα στο ΣΕΦ (63-63), αλλά κέρδισαν με 47-46 στη «Hala TS Wisła» κι έτσι πέρασαν στους ομίλους. Κάτι ανάλογο θα πρέπει να κάνουν και φέτος ώστε να δώσουν συνέχεια στην πορεία τους στην Ευρωλίγκα Γυναικών. Διαφορετικά, θα συνεχίσουν στο Eurocup Γυναικών, εξασφαλίζοντας απευθείας θέση στους ομίλους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ