22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Οίακας…ο δεύτερος της Αργολίδας και οι σύνδεσμοι των δυο

Ο Οίακας Ναυπλίου ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, και με νίκη την ερχόμενη αγωνιστική όπου φιλοξενεί τον ΚΑΟ Κορίνθου, να γίνει η δεύτερη ομάδα της Αργολίδας που θα συμμετάσχει στην Α2 Ανδρών, δέκα χρόνια μετά το επίτευγμα της προηγούμενης.

Η προηγούμενη ομάδα της περιοχής, ήταν η ΑΕΚ Άργους, η οποία κατάφερε μια ανάλογη πορεία, και ανέβηκε από την Γ' Εθνική στην Α2, μέσα σε μια διετία. Η ΑΕΚ Πήγασος Άργους, την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, και υπό τις οδηγίες του Κώστα Οικονομάκη, ο οποίος ήταν ο δημιουργός αυτής της ομάδας, κατέκτησε την 6η θέση στη ενιαία Β' Εθνική, και λόγω της μη εξασφάλισης πιστοποιητικού των Τρικάλων, βρέθηκε στην Α2 στην οποία αγωνίστηκε για δυο σεζόν, και έκτοτε αγνοείται η τύχη της.

Πλέον ήρθε η σειρά του Ναυπλίου, δηλαδή της πρωτεύουσας της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής να κάνει τάχιστα βήματα, και με οδηγό τον Χάρη Κουλουριώτη, να βρίσκεται κοντά στην μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της.

Ο Δημήτρης Παπαντωνίου αποτελεί τον βασικό κρίκο αυτής της αλυσίδας, καθώς αγωνίστηκε σε όλη τη πορεία της ΑΕΚ Άργους, ενώ πλέον στα 36 του χρόνια αποτελεί εκ των ηγετών και του Οίακα, στον οποίο βρίσκεται από την Α΄ ΕΣΚΑΚ. Ο έτερος κρίκος είναι ο Παντελής Σκορδάς, ο οποίος στα 14 του χρόνια έκανε προπονήσεις με την αντρική ομάδα της ΑΕΚ Άργους. Ο Σκορδάς, ο οποίος αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας των Εφήβων κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2015 στον Βόλο, κατάγεται από το Άργος και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ΑΕΚ Άργους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ