25.2 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ξύπνησε και… έριξε «κατοστάρα» η Μπασκόνια (vids)

Η Μπασκόνια χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να πάρει τη νίκη από τη Χίμκι, επικρατώντας με 104-86 επί της ομάδας του Ρίμας Κουρτινάιτις. Με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πήραν με άνεση τη νίκη και ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Οι Βάσκοι βρίσκονται πλέον στο 13-12 και είναι συγκάτοικοι με τον Ολυμπιακό. 

Η Χίμκι μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει μικρό προβάδισμα στην αρχή του παιχνιδιού (6-11, 3'), το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου όταν η Μπασκόνια πάτησε γκάζι και πέρασε μπροστά στο σκορ (21-17, 9'). Το τελικό 22-17 διαμόρφωσε ο Χίλιαρντ με μία εύστοχη βολή. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες βρέθηκαν πολύ κοντά στο σκορ χωρίς καμία να καταφέρνει να ξεφύγει. Η Χίμκι έβρισκε περισσότερες λύσεις μέσα από το τρίποντο και έτσι κατάφερε να διατηρήσει ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο πήρε μαζί της ως το τέλος του ημιχρόνου, με τον Τόνι Κρόκερ να διαμορφώνει το τελικό 40-41 του ημιχρόνου.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η Μπασκόνια φάνηκε να παίρνει φωτιά. Βόιτμαν, Σίλντς και Πουαριέ έκαναν εκπληκτική δουλειά και εκτόξευσαν την Μπασκόνια. Ο Ντιόπ έφτασε τη διαφορά στο +10 (61-51, 27'). Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου (76-55, 29'), με τον Τόμας Μάλκολμ να διαμορφώνει το τελικό 78-57 με εύστοχο σουτ δύο πόντων. H εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά στο τελευταίο δεκάλεπτο,  με τη Χίμκι να καταφέρνει να μειώσει λίγο στα μισά της περιόδου, με τον Μάρκοβιτς να μπαίνει στην εξίσωση (85-72, 35').  Η ομάδα του Βελιμίρ Περάσοβιτς ωστόσο σοβαρεύτηκε στα τελευταία πέντε λεπτά και αύξησε εκ νέου τη διαφορά της. Το τελικό 104-86 διαμόρφωσε ο Αντρέι Ζούμπκοβ με εύστοχο σουτ τριών πόντων.

Δεκάλεπτα: 22-17, 40-41, 78-57, 104-86

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:

Ο Βενσάν Πουαριέ ήταν καθοριστικός στη νίκη της Μπασκόνια απέναντι στη Χίμκι. Ο Γάλλος έκανε double double με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ ενώ την ίδια στιγμή είχε και 2 ασίστ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ