18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ξύπνησε αργά και δεν έφτανε το κρεσέντο του Παπαπέτρου (vids)

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το 2020 με μια ακόμη εκτός έδρας ήττα, χάνοντας στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα με 74-71, σε μια αναμέτρηση στην οποία ξύπνησε πολύ αργά, και κατάφερε να διεκδικήσει χάρη στον επιθετικό οίστρο του Παπαπέτρου, ο οποίος πέτυχε τους 12 τελευταίους του πόντους, ισοφαρίζοντας μάλιστα σε 68-68 στα 53'', και έχοντας ως αρνητικό πρωταγωνιστική τον Νέντοβιτς.

Δεν θα ήταν καθόλου άστοχο να αναφέρουμε ότι οι «πράσινοι» γνωρίζοντας τις τέσσερις σημαντικές απουσίες των Σέρβων, και ειδικά του «πιστολέρο» Λόιντ, εμφανίστηκαν στο παιχνίδι μπλαζέ, αλλά μάλλον δεν υπολόγιζαν ότι ο Ερυθρός Αστέρας είχε αλλάξει προπονητή, και με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να κάνει ντεμπούτο στην επιστροφή του, και οι παίκτες του να εμφανίζονται έτοιμοι για όλα, «δαγκώνοντας» στην άμυνα, και δείχνοντας ότι ήθελα να αποδείξουν στην αξία τους. Πλέον η Ελληνική ομάδα βρίσκεται στο 5-11, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο 6-11.

Έτσι, το αρχικό 6-0 για τον Παναθηναϊκό, μετατράπηκε αίφνης με ένα απίθανο επιθετικό κρεσέντο του Ουόλντεν σε 22-13, με τον Αμερικάνο γκαρντ να έχει 3/4 τρίποντα, και την ομάδα του να μετράει 6 επιθετικά ριμπάουντ. Ίδια λογική και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «πράσινους» να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, και με τους Σέρβους να σκοράρουν ανενόχλητοι από μακριά έφεραν το σκορ στο +17 (48-31), έχοντας 10/18 τρίποντα. Το ημίχρονο έκλεισε με 48-37, ενώ η τρίτη περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μη...γενόμενη.

Οι δύο ομάδες σκόραραν μαζί 18 πόντους (9-9), με τον Ριθ να μπαίνει στο παρκέ και να πετυχαίνει τους 7 για τους γηπεδούχους. Ο Γιώργος Βόβορας έδωσε αρκετό χρόνο ξεκούρασης στον Παπαπέτρου, αυτός γύρισε στο παρκέ, και θέλησε να κερδίσει μόνος του το παιχνίδι. Έτσι, με το σκορ στο 68-59, σκόραρε 9 συνεχόμενους, ισοφαρίζοντας σε 68-68 στα 53'', αλλά κάπου εκεί η βενζίνη σώθηκε. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε φάουλ του στον Ο'Μπράιαντ, ο οποίος με 2/2 βολές στα 36'', έγραψε το 70-68, με τον Νέντοβιτς στη συνέχεια να αποδεικνύεται μοιραίος. Έτσι, με μια λάθος πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Ουόλντεν με νέο ζευγάρι βολών να γράψει το 72-68 στα 15,7'', με το τρίποντο του Παπαπέτρου στα 5,7'' να μην φτάνει, και έτσι ο Νταβίντοβατας στα 4'4'' να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, με τον πάγκο του Παναθηναϊκού να μην έχει διαθέσιμο τάιμ άουτ στο φινάλε.

«Εκτέλεση» από...μακριά

Τρεις παίκτες έκαναν την διαφορά για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, η οποία ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις της νίκης στο πρώτο ημίχρονο, όπου και πέτυχε 48 πόντους. Ο ΚόρΙ Ουόλντεν είχε 17 πόντους με 4/4 βολές, 2/5 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ πολύ σημαντικός ήταν ο έμπειρος Ισπανός γκαρντ, Κίνο Κολόμ με 13 πόντους και 3/5 τρίποντα. Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και ο Όγκνεν Ντόμπριντς με 11 πόντους και 3/7 τρίποντα.

Παπαπέτρου και πολλά...λάθη

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 20 πόντους (5/6 διπ., 3/6 τριπ.) προσπάθησε να κερδίσει μόνος του το παιχνίδι, ενώ διψήφιος με 16 πόντους ήταν και ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος τιμήθηκε από την πρώην του ομάδα, όντας αρνητικός ειδικά στο φινάλε. Και τα 15 λάθη για 16 ασίστ αλλά και τα 8/29 τρίποντα δεν ήταν αυτά που θα ήθελε να έχει ως ποσοστά η Ελληνική ομάδα.

Για να δείτε το στατιστικό κάντε κλικ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ