28.4 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Ξύπνησαν ιστορικές μνήμες στην ΑΓΕΧ, βραβεύτηκε ο Κούτρης (pics)

Μία πανέμορφη γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό της Κανήθου στην Χαλκίδα, με την ΑΓΕΧ να υποδέχεται τη γερμανική Σαρλότενμπουργκ, σε μία επανάληψη του ιστορικού φιλικού του 1981, ενώ στο πλαίσιο της τιμήθηκε, μεταξά άλλων, ο πρωταθλητής Αντώνης Κούτρης.

Πριν από 37 χρόνια, και δη στις 14 Ιουνίου 1981, η ΑΓΕΧ είχε φιλοξενήσει για φιλική αναμέτρηση τη γερμανική Σαρλότενμπουργκ, σε ένα ματς που είχε πραγματοποιηθεί τότε μεταξύ των Εφήβων τους σε ανοικτό γήπεδο, εκείνο του Εθνικού Σταδίου Χαλκίδας. Οι τότε παίκτες παρέμειναν... έφηβοι στην ψυχή και το απέδειξαν χθες (19/5) στο repeat της ιστορικής αναμέτρησης και σε μία όμορφη γιορτή στο Κλειστό της Κανήθου.

Για την ιστορία της υπόθεσης, η ΑΓΕΧ ήταν εκείνη που αναδείχθηκε νικήτρια με 38-37, παίρνοντας μία... μικρή ρεβάνς για την τότε ήττα με 91-70 από τους Γερμανούς. Ήρωας ήταν ο Λιάκος, που με τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό σκορ, σε ένα ματς όπου αγωνίστηκαν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο νυν προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου.

Στο πλαίσιο της αναμέτρησης αυτής, βραβεύτηκε η γερμανική ομάδα για την παρουσία της, ο ΔΟΑΠΠΕΧ (Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας) για τη συμβολή του στη διοργάνωση, που αποτέλεσε ιδέα του τεχνικού της Έξω Παναγίτσας, Γιώργου Βελισσαράκου, οι διαιτητές Κάλφα και Βαρσαμάς, καθώς και ο Αντώνης Κούτρης. Ο Έλληνας προπονητής, που διατηρεί ακόμη στενές σχέσεις με το μπάσκετ της Εύβοιας, γνώρισε την τιμητική αυτή στιγμή, λόγω του πρωταθλήματος που κατέκτησε στην περασμένη Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με την Kalamata BC, κερδίζοντας την άνοδο για τη Γ' Εθνική.

Διαιτητές: Κάλφα-Βαρσαμάς.
Δεκάλεπτα: 10-9, 19-13, 29-27, 38-37.
ΑΓΕΧ (Βελισσαράκος-Γκούνης): Τοσούνης, Παντελιδάκης, Κούτρης 6 (1), Σπύρου, Δημητρίου, Μαλεσσόβας 3 (1), Σαββαϊδης 4, Λιάκος 6 (2), Αγγέλου, Οικονομίδης, Παναγιωτίδης 8, Κεχαγιάς, Καραχρήστος, Βοσνιάδης 7, Βασιλάρας 4.
Charlottenburg (Niekes-Forsberg): Maxl, Buhtz, Mark, Schvidt, Retersen 7, Stockheim, Georgen 2, Schneider 13 (1), Rozenberg, Kinzel, Knoker, Waden 15.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό...

Photo Credits: Eviabasket.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ