16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Ξύλο» στο Κάνσας και οι ελληνικές παρουσίες (vid)

Γενική σύρραξη είχαμε στο Κάνσας, στην αναμέτρηση των Τζέιχοκς με το Κάνσας Στέιτ στο «Allen Fieldhouse», με τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν… γροθιές στο φινάλε.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 81-60, αλλά το σκηνικό που εκτυλίχθηκε στην τελευταία επίθεση έκανε το γύρο του κόσμου, αφού το ματς σημαδεύτηκε από γενικευμένη σύρραξη. Δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, με το σκορ στο 81-59, ο Σίλβιο Ντε Σόουζα απλώς ντρίμπλαρε, για να τελειώσει ο χρόνος. Ο Νταχουάν Γκόρντον, όμως, του έκλεψε την μπάλα και βγήκε στον αιφνιδιασμό για να σκοράρει, γεγονός που εκνεύρισε τον αντίπαλό του. O 21χρονος φόργουορντ των γηπεδούχων τον έκοψε, αλλά δεν έμεινε εκεί. Τα όσα του είπε είχαν ως αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια κι εν συνεχεία να μπουν στο παρκέ όλοι οι παίκτες που κάθονταν στον πάγκο.

Ο Ντε Σόουζα πήρε μέχρι και… καρέκλα, για να χτυπήσει αντίπαλο, αλλά ευτυχώς ο βοηθός προπονητή του Κάνσας Τζέρανς Χάουαρντ του την άρπαξε από τα χέρια, πριν το κακό χειροτερέψει. Χρειάστηκε η επέμβαση των τεχνικών επιτελείων των δύο ομάδων και του προσωπικού του γηπέδου και να εκτονωθεί η κατάσταση και οι διαιτητές, αφού απέβαλαν αρκετούς παίκτες, χρέωσαν με τεχνική ποινή το Κάνσας, με τον Πίρσον Μακ Τι με 1/2 βολές να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=jpiEn2Dif_g

Όσον αφορά στους Έλληνες που αγωνίζονται στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, στην πρώτη κατηγορία το Μαϊάμι έχασε με 89-59 από το Ντιουκ, στο «Cameron Indoor Staduim», με το Φίλιππο Γκόγκο να αγωνίζεται για μόλις ένα λεπτό και να μη σκοράρει. Δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή στη δεύτερη κατηγορία, είχαμε όμως στην τρίτη, με το Μπαρντ να δίνει ακόμα ένα ματς στο πλαίσιο της Λίμπερτι Λιγκ και να χάνει με 89-49 από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Ρενσιλίαρ στην «ECAV Arena». Τόσο ο Σταμάτης Κουλούρης όσο και ο Στέφανος Ψαρράς ξεκίνησαν βασικοί, με τον πρώτο να έχει 10π. με 1/2 βολές, 3/9 δίποντα και 1/2 τρίποντα, τρία ριμπάουντ και ισάριθμα λάθη σε 29’ και το δεύτερο 8π. με 4/6 δίποντα και 0/2 τρίποντα, έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ, άλλα τόσα κλεψίματα, αλλά και έξι λάθη σε 21’.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ