19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξύδας στο basketa : «Αισθάνομαι εδώ και χρόνια Μαρουσιώτης»

Ο Παύλος Ξύδας έχει συνδυάσει το όνομα του με την νεότερη ιστορία του Αμαρουσίου, όντας στον ΓΣΑ για έκτο συνεχόμενο χρόνο, ωριμάζοντας ουσιαστικά μαζί με την ομάδα.

Στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν ο 27χρονος γκαρντ είναι εντυπωσιακός έχοντας σε τρία παιχνίδια 17,7 πόντους με 12/26 τρίποντα, ενώ είναι δεύτερος στα ριμπάουντ (4,7) και πρώτος μαζί με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη στις ασίστ (4,3). Μάλιστα εναντίον του Παγκρατίου πέτυχε επτά τρίποντα, έχοντα συμβάλει ώστε το Μαρούσι, το οποίο την περσινή σεζόν ανέβηκε από την Β' Εθνική, να φιγουράρει στην κορυφή με 3-0 και δυο εκτός έδρας νίκες σε Ελευθερούπολη και Αγρίνιο.

Ο Ναξιώτης αθλητής έκανε το άλμα από την ΕΣΚΑΝΑ και τον Ερμή Πειραιά πριν από μια εξαετία στο Μαρούσι, και από την πρώτη του εμφάνιση στο κύπελλο ΕΣΚΑ με αντίπαλο τον Παπάγου, έδειξε ότι θα έδενε με την ομάδα. Καθοριστικό ρόλο στο οικοδόμημα της ομάδας των Βορείων προαστίων είναι το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα κινείται με το ίδιο κορμό παικτών (Σουρλής, Κανέλλης, Ξύδας, Στασινός, Παπαγεωργόπουλος) με την έλευση του Γιάννη Γκαγκαλούδη να τους απογειώνει.

Ο Παύλος Ξύδας μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στην τρέχουσα σεζόν, στην γρήγορη σωτηρία, μίλησε για τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, ενώ τόνισε ότι εδώ και αρκετά χρόνια αισθάνεται Μαρουσιώτης.

Παύλο έκτη χρονιά στο Μαρούσι. Αισθάνεσαι πλέον Μαρουσιώτης : «Μαρουσιώτης αισθάνομαι εδώ και χρόνια! Είναι ένας συνδυασμός, και μια χημεία εντός και εκτός των γραμμών του γηπέδου, με όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από την ομάδα, που σπάνια συναντάς!

Μετά από τρία παιχνίδια το Μαρούσι φιγουράρει στην πρώτη θέση, έχοντας 3-0 και παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό, ενώ βλέπουμε ότι σας αρέσει να πάτε το σκορ ψηλά : «Η νίκη της πρεμιέρας στην Ελευθερούπολη ήταν μια νίκη ψυχολογίας και εκτός προγράμματος, και σίγουρα μας βοήθησε και για την καλή συνέχεια, αλλά είναι ακόμη νωρίς. Το γρήγορο παιχνίδι μας ταιριάζει και νομίζω αυτό φάνηκε και από την περσινή σεζόν».

Πραγματοποιείς εκπληκτική εκκίνηση στο πρωτάθλημα, με 17,7 πόντους και 12/26 τρίποντα, ενώ είσαι δεύτερος στα ριμπάουντ με 4,7, και πρώτος στις ασίστ με 4,3.Μάλιστα απέναντι στο Παγκράτι είχες 23 πόντους με 7 τρίποντα. Πως σχολιάζεις το ξεκίνημα σου, και αν σου αρέσει να προσφέρεις σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού : «Για το δικό μου ξεκίνημα δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, τα σουτ άλλες φορές μπαίνουν και άλλες όχι. Το 3-0 είναι αυτό που μας ενδιαφέρει».

Πως είναι να έχεις συμπαίκτη τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και πόσο σας βοηθάει : «Ο Γιάννης από πέρυσι που ήρθε στην ομάδας μας βοήθησε πολύ. Σίγουρα είναι μια μπασκετική προσωπικότητα άλλου μεγέθους και το αποδεικνύει και στα 42 του χρόνια».

Έχεις περάσει όλη την πορεία του Αμαρουσίου από την Γ' Εθνική,, την Α2, και τον υποβιβασμό. Ποιος είναι ο φετινός σας στόχος, και αν το Μαρούσι είναι έτοιμο να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια : «Ο στόχος δεν αλλάζει και είναι η σωτηρία. Μόλις την εξασφαλίσουμε θα κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Και πριν από δυο χρόνια είχαμε κερδίσει τον Ηρακλή, και παρόλα αυτά υποβιβαστήκαμε. Το Μαρούσι ανήκει στα μεγάλα σαλόνια και ελπίζω αργά ή γρήγορα να επιστρέψει εκεί».

Πως είναι να αγωνίζεσαι χωρίς κόσμο, και πως βλέπεις τα μέτρα στα γήπεδα για την πανδημία : «Το μπάσκετ και γενικότερα ο αθλητισμός χάνει κομμάτι της αίγλης του με τις άδειες κερκίδες. Ο κόσμος είναι το μισό παιχνίδι. Θεωρώ ότι είμαι πολύ αδικημένοι ως προς τα μέτρα. Βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη ένα ποσοστό τον κερκίδων να γεμίζει με κόσμο και χωρίς να διατρέχει κανείς κίνδυνο, τηρώντας βέβαια πάντα τα μέτρα».

Η φωτογραφία προέρχεται από την επίσημη σελίδα του Αμαρουσίου



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ