16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεχώρισε η νέα γενιά στο Κύπελλο

Η πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για το τι θα δούμε τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά κάποιοι αθλητές έδειξαν ότι θα κάνουν το παραπάνω βήμα, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει τέσσερις περιπτώσεις νεαρών παικτών, χωρίς να λαμβάνει κριτήριο αν οι ομάδες του έφτασαν στη νίκη.

Ο 18χρονος Αλέξανδρος Νικολαϊδης βρίσκεται στην δεύτερη του σεζόν στον Ολυμπιακό, και δείχνει ότι η τρέχουσα σεζόν θα αποτελεί αυτή της καταξίωσης. Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ, ο οποίος ξεχώρισε με την παρουσία του στην Εθνική Εφήβων, μετά από μια αναγνωριστική σεζόν στην αναπτυξιακή ομάδα των «ερυθρολεύκων» δείχνει να παίρνει ηγετικό ρόλο, με την αυτοπεποίθηση του να ανεβαίνει στα ύψη μετά και την συμμετοχή του την περσινή σεζόν σε παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Απέναντι στην Δάφνη Δαφνίου ήταν εντυπωσιακός, έχοντας 20 πόντους με 6/6 βολές, 1/2 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μόλις λάθος και 24 βαθμούς αξιολόγησης.

Ο Χρήστος Καφέζας μόνο φόβο δεν ένιωσε στην πρώτη του συμμετοχή σε παιχνίδι του Τρίτωνα, με τον 18χρονο γκαρντ να παίρνει το χρίσμα για την βασική πεντάδα από τον Μιχάλη Μιχελάκο. Ο ταλαντούχος Πατρινός αθλητής, ο οποίος έχει συμμετοχές στην Basket League αλλά και στην Ευρώπη με τον Προμηθέα,  ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Πανελλήνιο Εφήβων έχοντας 11,4 πόντους και 3 ασίστ. Στο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό, μπορεί η ομάδα του να ηττήθηκε, αλλά ο ίδιος ήταν εξαιρετικός, έχοντας 16 πόντους με 4/8 βολές, 4/4 τρίποντα, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο.

Εμφανίστηκε την περσινή σεζόν στην Β' Εθνική, με τον Άγγελο Οικονομόπουλο να αποτελεί ουσιαστικά ανακάλυψη του Δημήτρη Λιόγια, ο οποίος μετά το Αιγάλεω τον πήρε μαζί του και στο Παγκράτι, δίνοντας του την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Α2. Στο πρώτο του παιχνίδι ο 23χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός, αποτελώντας τον παίκτη με τον μεγαλύτερο βαθμό αξιολόγησης (17), στη νίκη της Αθηναϊκής ομάδας επί του Φίλιππου Βέροιας. Ο δυναμικός γκαρντ εκτός από την εξαιρετική του αμυντική παρουσία και την ενέργεια που έβγαλε, είχε 10 πόντους με 2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα!

Ο Γιάννης Καρακεχαγιάς ήθελε να βρει χώρο και χρόνο να αγωνιστεί, και φαίνεται τον βρίσκει στην Καβάλα. Ο 21χρονος γκαρντ ξεκίνησε την πορεία του στον Πανιώνιο, αγωνίστηκε ως δανεικός στην Β' Εθνική με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, και πέρυσι βρέθηκε στην Basket League με τους «κυανέρυθρους». Πλέον αγωνίζεται στην Καβάλα, και ήταν ο παίκτης που προσπάθησε με την εκτελεστική του δεινότητα και την ενέργεια του να γυρίσει το -20 με το οποίο βρέθηκε πίσω η ομάδα του από τον Αμύντα. Συνολικά είχε 16 πόντους με 2/5 βολές, 1/4 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 8 ριμπάουντ και 12 βαθμούς αξιολόγησης, και αποτέλεσε μεγάλη ελπίδα για το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ