25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξεχωρίζει το τοπικό ντέρμπι της Λάρισας, και οι μάχες στον «Άγιο Θωμά»

Συνεχίζεται σήμερα η 3η αγωνιστική στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, με τους πρωτοπόρους να έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στο απόλυτο των τριών νικών.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι της Λάρισας (ΑΕΛ - Ερμής Αγιάς), αλλά και τα δυο παιχνίδια στον «Άγιο Θωμά» (Δούκας - Καστοριά & Μαρούσι - Καρδίτσα).

Αγ. Θωμά 15.00 Δούκας (Ρεκόρ 0-2) - Καστοριά (Ρεκόρ 0-2) Παναγιώτου-Αναστόπουλος Αντ.-Λιότσιος (Παλάτος)

Αποτελεί το παιχνίδι που ανοίγει την 3η αγωνιστική της Α2 Ανδρών, με τον Δούκα να υποδέχεται την Καστοριά, όχι στην φυσική του έδρα, το «Δαϊς», αλλά στον γειτονικό Άγιο Θωμά, ελέω υποχρεώσεων του κλειστού του. Στα αγωνιστικά, μπορεί οι δυο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους, αλλά συνάμα θα επιδιώξουν την πρώτη τους νίκη. Απουσίες δεν υπάρχουν.

ΕΑΚ Λάρισας 17.00 ΑΕ Λάρισας (Ρεκόρ 1-1) - Ερμής Αγιάς (Ρεκόρ 1-1) Σταματόπουλος-Πιτσίλκας-Γερακίνης (Μόρφη Γ.)

Οι δυο ομάδες του νομού Λάρισας συνήθιζαν να δίνουν φιλικές αναμετρήσεις, αλλά πλέον έφτασε η ώρα να μονομαχήσουν και σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών, σε μια αναμέτρηση που δεν υπάρχει φαβορί. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο ουδέτερο κλειστό της Νεάπολης, λόγω προβλήματος στην στατικότητα στο κλειστό του Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ πέτυχε τρομερή νίκη την περασμένη αγωνιστική στην Τρίπολη, κερδίζοντας τον Αρκαδικό με το καλάθι του Κατσαρέ στα 0,8'' (66-64) και θα επιδιώξει την πρώτη νίκη στην έδρα της. Ο Χρήστος Χασανίδης δεν υπολογίζει στον τραυματία Ναούμη. Η Αγιά από την πλευρά της πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας της την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ θα βρεθεί ενισχυμένη με τον Χρυσόπουλο. Εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός Ελλάδας ο Ρεντίκας. Ιδιαίτερο παιχνίδι για τον Λαρισαίο, Κόμματο, που έχει φορέσει τις φανέλες και των δυο ομάδων.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής (Ρεκόρ 2-0) - Παπάγου (Ρεκόρ 1-1) Παγώνης-Καλογερόπουλος Λ.-Φακίτσας (Παπαγεωργίου)

Δυο ιστορικές ομάδες ξανά σμίγουν μετά από πολλά χρόνια, με τον Ηρακλή να είναι το απόλυτο φαβορί, ειδικότερα στο Ιβανώφειο. Φυσικά το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή μπορεί να βρίσκεται στο 2-0, αλλά θα πρέπει να προσέξει καθώς βρέθηκε δυο φορές να κυνηγάει στο σκορ, κερδίζοντας με ανατροπή. Στην πρεμιέρα με τον Ερμή Αγιάς ως το 38:30 βρισκόταν πίσω με 67-69, ενώ στην Καρδίτσα την περασμένη αγωνιστική χρειάστηκαν 3/3 βολές του Γκαγκαλούδη στα τελευταία δευτερόλεπτα, για να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση, και να κερδίσει εκεί ο «γηραιός». Ο Παπάγου, ο οποίος πήρε το παιχνίδι της πρεμιέρας που ήταν αυτό για το οποίο καιγόταν, ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη χωρίς άγχος.

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός (Ρεκόρ 2-0) - Απόλλων Π. (Ρεκόρ 1-1) Μαλαμάς-Κοτσίμπος-Κυριακόπουλος (Δούκας)

Και το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μεγάλο φαβορί, και αυτό είναι ο Χολαργός, ο οποίος δείχνει σοβαρό πρόσωπο στο ξεκίνημα του, έχοντας το απόλυτο των νικών. Ο Απόλλωνας ταξίδεψε στην πρωτεύουσα έχοντας τη νίκη με τον Δούκα στην βαλίτσα του, και έχοντας ως στόχο το καλύτερο δυνατό στο «Αντ.Τρίτσης». Αμφίβολος είναι ο πρώην παίκτης του Χολαργού, Γιώργος Αποστολίδης.

Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας (Ρεκόρ 2-0) - Αμύντας (Ρεκόρ 1-1) Γεωργιάδης-Παφίλης-Τζίμα (Κανελλόπουλος)

Σοβαρό πρόσωπο παρουσιάζει στα πρώτα της παιχνίδια η Δόξα Λευκάδας, η οποία με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη στον πάγκο της έχει προσανατολισμό και ουσία στο παιχνίδι της. Οι «νησιώτες» είναι το απόλυτο φαβορί να φτάσουν στο 3/3, επενδύοντας πάνω στο μεγάλο διπλό στην Καστοριά (82-79). Στον αντίποδα, ο πάντα σοβαρός Αμύντας, αποτελεί πάντα δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο, και θα αγωνιστεί χωρίς ιδιαίτερο άγχος.

Π. Σαλπέρας 17.00 Εθνικός (Ρεκόρ 1-1) - Ψυχικό (Ρεκόρ 1-1) Θεονάς-Καραβίτης-Κάρδαρης (Ντάβαρης)

Ο Εθνικός αν και ξεκίνησε θετικά το πρωτάθλημα, κερδίζοντας στο «Π.Σαλπέας» την Καστοριά, είδε την ήττα στον Υμηττό από τον Αμύντα να του ανατρέπει τα δεδομένα, με τον Βαγγέλη Βλάχο να παραιτείται, και τον Μιχάλη Κουταλιανό να αναλαμβάνει το τιμόνι, κάνοντας ντεμπούτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ομάδα του Πειραιά ξέρει να εκμεταλλεύεται την έδρα της, ενώ απέναντι της θα είναι το πάντα επικίνδυνο Ψυχικό, με τον Γιώργο Ρεμεντέλα να θέλει να εντάξει στο παιχνίδι της ομάδας τους νεοφερμένους, Ντιαλό και Παύλος.

Α. Παπανδρέου 17.00 Περιστέρι (Ρεκόρ 2-0) - Αρκαδικός (Ρεκόρ 0-2) Ευφραιμίδης-Δημόπουλος-Ταρενίδης Κ. (Γολεγού)

Παιχνίδι με ατράνταχτο φαβορί, με οτιδήποτε εκτός του άσσου να αποτελεί έκπληξη μεγατόνων. Το Περιστέρι αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο φαβορί για την απευθείας άνοδο στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE και απέναντι σε αντιπάλους με μικρότερη ποιότητα δεν φαίνεται να έχει προβλήματα. Απών ο Μιλόσεβιτς. Ο Αρκαδικός, είδε την φιλότιμη προσπάθεια του απέναντι στην ΑΕΛ να πάει στράφι, με τον Τζίμη Κουστένη, ο οποίος επιστρέφει στο κλειστό της Τζον Κένεντι ως αντίπαλος, να πρέπει να δουλέψει και στο ψυχολογικό κομμάτι. Η ομάδα της Τρίπολης, επέστρεψε από το -16, αλλά ηττήθηκε από το καλάθι του Κατσαρέ στο φινάλε, ενώ εκτός από τους τραυματισμούς των Κούτρα και Σίνη, έχασε και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τον Σουηδό, Πελτιέρ.

Αγ. Θωμά 18.00 Μαρούσι (Ρεκόρ 1-1) -Καρδίτσα (Ρεκόρ 0-2) Τσούνας-Χαλαμπαλάκης-Καρακάσης (Άκελ)

Θελκτικός προορισμός αποτελεί το κλειστό του Αγίου Θωμά για τους μπασκετόφιλους, προσφέροντας δυο παιχνίδια το ένα μετά το άλλο. Έτσι, λόγω του προβλήματος στο «Δαϊς», και το παιχνίδι του Δούκα με την Καστοριά στις 15:00, το παιχνίδι που κλείνει το πρόγραμμα είναι αυτό ανάμεσα στο Μαρούσι και την Καρδίτσα. Ο Κώστας Κεραμιδάς ξέρει ότι η ομάδα του θα πρέπει να εκμεταλλεύεται την έδρα της, ενώ οι Θεσσαλοί είδαν να χάνουν μέσα από τα χέρια τους τη νίκη με τον Ηρακλή, και θα αναζητήσουν το διπλό, για να μην μείνουν στο 0/3 στο ξεκίνημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ