25.6 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Ξεχωρίζει Παυλοπούλου η Ευρωλίγκα (pics)

Η Ευρωλίγκα ξεχώρισε δώδεκα παίκτριες που αξίζει να τους δώσεις προσοχή στα προκριματικά της Ευρωλίγκας Γυναικών και ανάμεσά τους είναι και η Πηνελόπη Παυλοπούλου.

Μετά την ΈλεναΤσινέκε, που βρέθηκε στο αντίστοιχο αφιέρωμα της FIBA για το Eurocup Γυναικών, ήρθε η σειρά της 22άχρονης γκαρντ του Ολυμπιακού να μπει στο… μικροσκόπιο. Λίγο πριν ξεκινήσουν τα προκριματικά, με τις «ερυθρόλευκες» να τίθενται αντιμέτωπες με τη Βίσλα Κρακοβίας, η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρουσίασε κάποιες από τις παίκτριες που θεωρεί πως αξίζουν το ενδιαφέρον μας.

«Ενώ έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στα ανερχόμενα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ όπως η Μαριέλλα Φασούλα και η Ελεάννα Χριστινάκη, ήταν αναμφίβολα η Παυλοπούλου εκείνη που έκανε περισσότερα για να ενισχύσει τη φήμη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Έχοντας αποφοιτήσει από το Ουάσινγκτον Στέιτ, η γκαρντ θα ξεκινήσει την επαγγελματική σταδιοδρομία της από τον ελληνικό γίγαντα, Ολυμπιακό, ο οποίος θα προσπαθήσει να προκριθεί για πρώτη φορά στην κανονική περίοδο. Εάν μπορέσει να δώσει συνέχεια στις εμφανίσεις της, με τη φόρμα που είχε τον προηγούμενο μήνα στην Τενερίφη, θα είναι μεγάλο μπόνους. Οδήγησε την Ελλάδα στον τομέα της οικονομίας, ευστόχησε στα 12 από τα 17 σουτ που επιχείρησε, ενώ απέφυγε να κάνει λάθη», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο για την Πηνελόπη Παυλοπούλου.

 

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου επέστρεψε φέτος στη χώρα μας, μετά τη θητεία της στο NCAA με το Ουάσινγκτον Στέιτ. Πριν συνδυάσει σπουδές και μπάσκετ στις ΗΠΑ είχε παίξει στον Πανιώνιο (2011-2012) και τον Πρωτέα Βούλας (2012-2014). Είναι διεθνής και συμμετείχε και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στην Τενερίφη, έχοντας κατά μέσο όρο 7π., 1,5 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ.

 

Οι υπόλοιπες έντεκα παίκτριες, που ξεχωρίζει στο αφιέρωμά της η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, είναι οι Αστού Εντούρ και Αλίνα Ιαγκούποβα από την Τσουκούροβα, οι Άμπι Μπίσοπ και Λίβια Γκερέμπεν από την Ατομερόμου, οι Μαρία Αραούχο, Κριστίν Βιτόλα και Τζορντίν Κάναντα από τη Βίσλα Κρακοβίας, οι Ανέτ Στεϊνμπέργκα και Γιολένε Άντερσον από τη Βενέτσια, η Μπριόνα Τζόουνς από τη Ναντέζντα και η Μέιμ Μαρί Σι-Σντιόπ από την ESBVA-LM.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ